Home / GeopoliticALL / Principalele companii alimentare produc mai multe gaze cu efect de seră decât ţările nordice

Principalele companii alimentare produc mai multe gaze cu efect de seră decât ţările nordice

images (1)Conform unui studiu al companiei Oxfam, una din cauzele apartiei gazelor cu efect de seră este provocată de principalele companii de produse alimentare și băuturi, cunoscute şi sub denumirea de “Big 10”, care sunt responsabile pentru o cantitate de emisii de CO2 care o depăşeşte pe cea a ţărilor nordice, relatează The Guardian.

Însă reprezentanții unor firme renumite, precum: Associated British Foods, Coca Cola, Danone, General Mills, Kellogg, Mars, Mondelez Internațional, NestlA, PepsiCo și Unilever susţin că nu există o soluție adecvată, care să nu îi afecteze din punct de vedere financiar pentru prevenirea acestui fapt.

Conform unui nou raport dat recent publicităţii, s-a dovedit că țările nordice, precum: Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca și Islanda au un procent mult mai mic de poluare decât aceste fabrici. Anual, ele eliberează 250 milioane de tone de gaze cu efect de seră. Oxfam a dezbătut cu o parte dintre întreprinderile cu pricină acest subiect, susținând că ele pot reduce emiterea de gaze cu 80 de milioane de tone, până în 2020.

De asemenea, specialiştii Oxfam afirmă și faptul că o scădere a poluării ar conduce către o clima favorabilă producției de materii prime, fără de care companiile nu ar putea dezvolta o afacere. Puterea economică ar putea căpăta în acest sens alte conotații și ar putea duce la o creștere a gradului de hrănire populației. Kellog și General Mills, supranumite și “lagăre pentru climă”, sunt situate pe primele locuri la capitolul elemente care nu respectă politicile de climatizare, în scopul de a le atrage atenția directorilor acestor companii.

Aceste companii, care au un grad de notorietate foarte ridicat în Marea Britanie – mai ales Kellog pentru produsele din fulgi de porum și orez crocant – au fost sfătuite să stabilească anumite obiective în scopul reducerii emisiilor de gaze. Schimbările climatice sunt legate de furtuni, inundații, secete și schimbări meteorologice, care afecteazムaprovizionarea cu alimente și pune presiune asupra prețurilor, cauzând din ce în ce mai multă foamete și sărăcie.

Având în vedere condițiile climatice, în 15 ani, prețul produselor de acest tip ar putea crește cu până la 44%. Din acest motiv, directorul Oxfam a declarat că dacă aceste acțiuni neplăcute nu se reduc, profitul pe tremen lung a avea foarte mult de suferit, chiar dacă la momentul actual nu se văd schimbări majore.

Compania Kellog a declarat că va face tot ce este posibil pentru ca mediul și societatea să nu aibă de suferit, începând de la reducerea emisiilor de gaze cu efect de serăƒ, până la consumul de energie și apă utilizată. Una din soluțiile abordate a fost utilizarea uleiului de palmier, produs într-un mediu responsabil, benefic atât social, cât și economic viabil. Din partea companiei Mills, reacția a fost un asemănătoare: fiind conștienți de răul pe care îl produc mediului înconjurător, dar și efectul devastator pe care agricultura îl va avea de suferit, aceștia au decis să se implice într-un mod activ în reducerea emisiei de gaze cu efect de seră, acțiune care să aibă o consecință în timp.

Despre PoliticALL

Vezi și

De la visul european la Visul Georgian

Material realizat de Andrei Rus Context istoric Georgia este un stat situat în Munții Caucaz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *