Home / Politica si... / Alegeri / Joe Biden avertizează că „mulți oameni pot să-și piardă viața” dacă președintele Trump continuă să blocheze tranziția puterii

Joe Biden avertizează că „mulți oameni pot să-și piardă viața” dacă președintele Trump continuă să blocheze tranziția puterii

Material realizat de Anca-Maria Barbu

Președintele-ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a avertizat că este posibil să se înregistreze” multe decese, dacă tranziția între administrații este blocată, , conform BBC.

Fostul vicepreședinte american a numit refuzul lui Trump de a-și recunoaște înfrângerea ,,absolut iresponsabil’’, în contextul în care i-a fost solicitat, de către ambele părți ale spectrului politic american, să o facă. 

Echipa de campanie a lui Donald Trump a lansat o serie de acțiuni legale menite să anuleze voturile din state cheie, pe motiv că acestea ar fi fost invalide sau numărate incorect. Până acum, niciuna dintre aceste inițiative nu a reușit, nefiind găsite dovezi reale de fraudă.

Biden a obținut 306 voturi în Consiliul Electoral, depășind semnificativ limita de 270 de voturi necesară pentru victorie. Cu toate acestea, Donald Trump a afirmat luni pe Twitter ,,Am câștigat alegerile!’’.

Agenția guvernamentală care se ocupă de procesul de tranziție între administrații, General Services Administration (GSA), condusă de o persoană învestită în funcție de Trump, nu a recunoscut încă victoria lui Joe Biden și a partenerei sale pentru vicepreședinție, Kamala Harris. Astfel, Biden și echipa sa nu au acces la informații clasificate deosebit de importante în gestionarea situației epidemiologice. 

Mai mult, refuzul lui Trump de a ceda puterea înseamnă și că administrația Biden nu poate lua parte la discuții esențiale despre strategia de distribuire a vaccinurilor. 

Joe Biden a afirmat că distribuirea vaccinurilor este o ,,întreprindere uriașă’’ și a adăugat că, dacă administrația sa va trebui să aștepte până la 20 ianuarie – data inaugurării noului președinte – să lucreze la planul de distribuire, ar însemna un decalaj de ,,peste o luna – o luna și jumătate’’. 
,,Înțelege cineva despre ce e vorba? E vorba despre salvat vieți, serios, nu este nicio exagerare”, a afirmat Biden în cadrul unui discurs susținut în statul său de reședință. Delaware.

Despre PoliticALL

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …