16 iun 1890 – S-a nascut Nae Ionescu, cunoscut filosof, eseist si jurnalist roman. Orientarea sa filosofica a fost numita “trairism”. A avut o mare influenta asupra generatiei de aur a intelectualilor interbelici. Ziarist si comentator politic de mare acuitate, posesor al unui talent didactic si a unei forte de convingere iesite din comun, a influentat decisiv orientarea catre extrema dreapta a celor mai buni studenti ai sai de la Universitatea din Bucuresti, printre care Mircea Eliade, Emil Cioran, Mircea Vulcanescu, Mihail Sebastian sau Constantin Noica. Un moment critic al vietii sale il reprezinta arestul din timpul dictaturii lui Carol al II-lea, acuzat ca ar fi membru al Garzii de Fier. Este cunoscut si pentru legaturile romantice cu cateva dintre femeile celebre ale vremii, printre care Maruca Cantacuzino-Enescu (sotia celebrului compozitor George Enescu) si pianista Cella Delavrancea (fiica scriitorului Barbu Stefanescu Delavrancea).
16 iun 1947 – S-a nascut Stefan Agopian, prozator si publicist roman contemporan. Cea mai importanta opera a sa este “Manualul intamplarilor” (1984).
16 iun 1930 – A decedat americanul Elmer Ambrose Sperry, co-inventator (impreuna cu Herman Anschutz-Kaempfe) al busolei giroscopice (1910).
16 iun 1903 – A fost inregistrata marca Pepsi-Cola.
16 iun 1903 – Henry Ford fondeaza Ford Motors Company.
16 iun 1897 – S-a nascut Georg Wittig, chimist german, Laureat al Premiului Nobel pentru Chimie in 1979 impreuna cu Herbert Charles Brown.
16 iun 1890 – S-a nascut Arthur Stanley Jefferson (cunoscut ca Stan Laurel), actor si regizor englez, devenit celebru alaturi de Norvell Hardy (cunoscut ca Oliver Hardy) in scurtmetrajele “Stan si Bran”. Impreuna au realizat peste 100 de comedii, fiind considerati primul mare cuplu de comedianti de la Hollywood. In 1960 i s-a inmanat Premiul Oscar pentru creativitatea sa in materie de comedie.
16 iun 1313 – S-a nascut Giovanni Boccaccio, poet si carturar italian, celebru ca autor al povestirilor “Decameronului” (1348-1353). Impreuna cu Francesco Petrarca, a pus bazele umanismului renascentist, influenta sa asupra literaturii renascentiste in intreaga Europa fiind enorma.