13 iul 100 i. Hr. – S-a nascut Caius Iulius Caesar, general si om de stat, cel mai remarcabil conducator al Romei Antice si una dintre cele mai puternice personalitati din istorie. In perioada 58-50 i. Hr. a cucerit Galia (astazi regiunea Europei de Vest care include nordul Italiei, Franta, Belgia, Elvetia occidentala si parti ale Olandei si ale Germaniei) si a iesit victorios din razboiul civil din 49-45 i. Hr. Inarmat cu viziune clara despre viitor, a fost incununat cu succes in efortul de a reconstrui Roma, capitala eterna. Este faimos si pentru ca a introdus calendarul iulian. Considera ca oamenii simpli aveau dreptul sa afle ce se discuta in Senat, astfel din ordinul lui s-au intocmit procese verbale ale sedintelor si afisate intr-o zona publica din centrul orasului. Asa s-a nascut stramosul ziarului de astazi. Este celebru si pentru relatia sa cu regina Egiptului, Cleopatra. Capacitatea sa intelectuala aplicata in domeniul militar dar si politic a fost remarcabila. De asemenea, el era considerat unul dintre cei mai mari oratori ai vremurilor sale. Toate discursurile si scrierile sale au avut scopuri politice. La 15 februarie 44 i. Hr. a fost numit dictator pe viata. In acelasi an a fost ucis in urma unei conspiratii conduse de catre Marcus Iunius Brutus, Decimus Junius Brutus Albinus si Gaius Cassius Longinus. Crima s-a petrecut in cateva secunde, iar asasinii erau nu mai putin de 14. A fost injunghiat de 23 de ori. Aceasta deoarece nu se putea permite ca toata puterea de la Roma sa incapa pe mainile unui singur om. Caius Iulius Caesar este cel care a schimbat decisiv si ireversibil cursul istoriei in lumea greco-romana.
13 iul 1974 – A decedat Patrick Maynard Stuart Blackett, fizician englez, Laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in 1948.
13 iul 1954 – A decedat Frida Kahlo, pictorita mexicana ce ocupa un loc central in arta picturala mexicana. A suferit de poliomielita in copilarie, iar la 18 ani a fost ranita intr-un grav accident de autobuz. Ulterior, a suferit 35 de interventii chirurgicale. In timpul convalescentei a inceput sa picteze. S-a remarcat prin autoportretele de o mare complexitate, misterioase si stralucitor colorate din care multe ilustreaza suferinta fizica. S-a implicat si in politica, de partea stanga, inscriindu-se in partidul comunist. Lupta pentru emanciparea femeilor din Mexic, chiar ea fiind un exemplu prin afisarea libertatii sale de femeie moderna si chiar a bisexualitatii sale (sunt cunoscute legaturile amoroase cu celebra fotografa Tina Modotti, cu cantareata si actrita americana Josephine Baker si cu cantareata mexicana Chavela Vargas). In aceasta perioada, probabil la o intrunire politica, il intalneste pe marele pictor muralist mexican Diego Rivera, militant de stanga si el. S-au casatorit in 1929, dar s-au despartit si impacat de cateva ori, ambii avand mai multe legaturi extraconjugale. A avut expozitii in SUA si Europa. Cu trecerea timpului sanatatea i se agraveaza din ce in ce mai mult si devine aproape imobilizata in pat. A murit la varsta de 47 de ani. Casa ei din Coyoacan a devenit muzeu.
13 iul 1930 – Primul campionat mondial de fotbal (Montevideo, Uruguay).
13 iul 1921 – A decedat Gabriel Jonas Lippmann, fizician francez, Laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in 1908.