Material realizat de Daria Toma
O nouă anchetă ONU a acuzat Hamas și liderii Israelului de crime de război și încălcarea drepturilor omului, potrivit BBC. Raportul independent adresat Consiliului ONU pentru Drepturile omului blamează ambele părți de organizare de atacuri împotriva populației civile, tortură, persecuție de gen care vizează bărbații și băieții palestinieni și sau ucidere intenționată. Alte crime împotriva umanității comise de Israel au fost detenția arbitrară, mutilarea a zeci de mii de copii, răpiri folosind violența fizică mentală și sexuală. Liderii Hamas fac deja obiectul unui mandat de arestare omis de CPI pentru presupuse crime de război și împotriva umanității. Prim ministrul israelian Benjamin Netanyahu și ministrul Apărării Yoav Gallant sunt supuși unor mandate similare. Reprezentații israelieni au respins concluziile raportului și au acuzat Comisia că urmărește o agendă politică îngustă împotriva sa. Raportul va fii înaintat Consiliului ONU și vor avea loc interviuri cu victime și martori și rapoarte medicale.
Comisia Europeană a declarat că va impune taxe suplimentare de până la 38,1% asupra mașinilor electrice importate relatează Reuters. Bruxelles a plănuit combatarea subvențiilor excesive cu tarife suplimentare variind de la 17,4% la BYD (002594.SZ) la 38,1% pentru SAIC (600104.SS) în plus față de taxa auto standard de 10%. Responsabilii din Beijing au adoptat o lege în aprilie pentru a-și consolida capacitatea de a răspunde în cazul în care SUA sau UE impun tarife la exporturile din China. Taxele provizorii ale UE urmează să fie aplicate până pe 4 iulie, urmând să continue până pe 2 noiembrie când ar putea fi impuse taxe definitive pentru cinci ani. Unii economiști au spus că efectul imediat al taxelor suplimentare medii impuse de UE ar reduce importurile de vehicule electrice din China cu 25%, în mare parte compensate de producția mai mare în Europa. Grupul francez de loby auto PFA a declarat că Comisia trebuie să apere interesele europene împotriva practicilor anticoncurențiale.
Politicianul Fredi Beleris și-a asigurat un loc în Parlamentul UE direct din închisoarea din Albania, conform Reuters. Politicianul grec Fredi Beleris a fost votat în Parlamentul European în timp ce era închis în Albania, susținătorii săi din orașul natal albanez celebrând cu artificii. Beleris, care a candidat la alegeri reprezentând Partidul Noua Democrație, urmează vineri să facă apel la o condamnare pentru acuzația de cumpărare de voturi la alegerile pentru primarul local, despre care el a spus miercuri că sunt false și motivate politic. Cazul lui Beleris a tensionat relațiile dintre Albania și Grecia, ale căror legături s au atenuat adesea din cauza diferențelor culturale și istorice. El a fost arestat anul trecut în timpul unei campanii electorale pentru primar în orașul Himare, unde a și câștigat, dar nu a depus niciodată jurământul în timp ce era ținut în arest preventiv. Grecia a cerut eliberarea sa, avertizând că acest lucru ar putea avea un impact asupra aderării Albaniei la UE.