Home / A fost azi în lume / 2017 / A fost 4 august în lume – Poliția israelită a confirmat că prim-ministrul Benjamin Netanyahu este suspect într-o investigație de fraudă, Agenția Națională de Servicii Secrete a Coreii de Sud a mărturisit că a s-a mobilizat la alegerile prezidențiale din 2012 pentru a asigura câștigul lui Park Geun-hye, iar Comisia Europeană a decis să extindă sancțiunile impuse Rusiei
Jung Yeon-Je/AFP/Getty Images

A fost 4 august în lume – Poliția israelită a confirmat că prim-ministrul Benjamin Netanyahu este suspect într-o investigație de fraudă, Agenția Națională de Servicii Secrete a Coreii de Sud a mărturisit că a s-a mobilizat la alegerile prezidențiale din 2012 pentru a asigura câștigul lui Park Geun-hye, iar Comisia Europeană a decis să extindă sancțiunile impuse Rusiei

Poliția israelită a confirmat că prim-ministrul, Benjamin Netanyahu, este suspect în investigația de fraudă, relatează The Guardian. Prim-ministrul a fost numit suspect în două investigații, fiind acuzat de „fraudă, abuz de încredere și mită.” Fostul său șef de personal Ari Harow a încheiat un acord cu procurorii pentru a depune mărturie împotriva prim-ministrului, în schimbul unei sentințe mai ușoare pentru propriile crime. Aceasta reprezintă cea mai serioasă criză politică prin care a trecut vreodată liderul Israelului, singurul care constituie o competiție pentru părintele fondator al Israelului David Ben-Gurion în ceea ce privește longevitatea în oficiu.

O curte de punere sub acuzare a depus o somație în ceea ce-l privește pe Donald Trump Jr., fiul actualului președinte al SUA Donald Trump, potrivit Reuters. O curte de punere sub acuzare a depus o somație în ceea ce privește o întâlnire din iunie 2016, la care a participat și fiul președintelui SUA, ginerele președintelui și un avocat rus. Prin urmare, se presupune că se pregătește teritoriul pentru o investigație asupra presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016. Informația în cauză a fost oferită agenției de știri Reuters de către două surse nemenționate de aceasta. Sursele de asemenea au specificat și faptul că Avocatul Special al SUA de la FBI Robert Mueller a convins curtea să-i permită și să-l ajute să investigheze si presupusa implicarea a Rusiei în procesul de votare.

Mișcarea lui Robert Mueller ar putea prevesti „o serie de persecutări de proporții” asupra angajaților de la Casa Albă, conform declarațiilor lui Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție în timpul președinției lui Barack Obama, informează Business Insider. Miller a specificat că „Acesta este un semn clar că această investigație evoluează și este foarte probabil ca asta să însemne că o să vedem o paradă a lucrătorilor de la Casa Albă și a altor persoane din cercul lui Trump fiind persecutate de curțile de la Washington.” Acesta a adăugat că „deși mărturiile sunt secrete, nu poți ascunde cine intră și iese din curtea de judecată.”

Agenția Națională de Servicii Secrete a mărturisit că a s-a mobilizat la alegerile prezidențiale din 2012 pentru a asigura câștigul lui Park Geun-hye, conform The Guardian. Agenția de spionaj sud-coreeană a mărturisit că a condus o campanie ilicită pentru a influența alegerile prezidențiale din 2012, mobilizând echipe de experți într-un război psihologic cu scopul de a asigura câștigul candidatului conservator, Park Geun-hye. O investigație condusă de agenția de spionaj a scos la iveală și faptul că aceasta, sub conducerea fostului director, a încercat să influențeze alegerile parlamentare în timpul președinției predecesorului lui Park, Lee Myung-bak.

Comisia Europeană a decis să extindă sancțiunile impuse Rusiei, relatează RT. Comisia Europeană a pus pe lista neagră 3 cetățeni ruși – Vice-ministrul pentru energie, Andrey Cherezov, șeful departamentului de control operațional și management a energiei Rusiei, Evgeniy Grabchak și CEO-ul companiei ruse de stat Technopromexport, Sergey Topor-Gilka, și 3 companii din cauza turbinelor Siemens din Crimeea. Companiile din vest nu au dreptul de a face afaceri în Crimeea din cauza sancțiunilor UE și SUA pentru referendumul din 2014 în care s-a decis anexarea acesteia la teritoriul rus.

China i-a cerut Indiei să înceteze activitate militară de la frontiera din munții Himalaya, relatează Al Jazeera. Amplasarea armatei indiene pe un platou la hotarul dintre India, China și Bhutan este una dintre cele mai acute conflicte teritoriale între rivalii cu arme nucleare din ultimii ani. Ministrul de externe al Chinei a cerut Indiei „retragerea imediată a trupelor” din regiunea cunoscută sub numele de Doklam, în Bhutan și India, și Donglang, în China, dacă ține la pacea regională. Platoul este un subiect de dispotă în acest moment între Bhutan și China, India susținând pretențiile teritoriale ale Bhutanului.

Despre Valeria Bortă

Vezi și

A fost 25 decembrie în lume- Președintele Volodimir Zelenski, a declarat că atacurile rusești din ziua de Crăciun au declanșat pene de curent, Oficialii Talibani au declarat că 46 de persoane au decedat în urma unui atac aerian pakistanez, Papa Francisc a făcut apel la încetarea focului în Fâșia Gaza, semnalând gravitatea situației în timpul adresei sale de Crăciun

Material realizat de Luca Coșa și Anca Badea Președintele Volodimir Zelenski, a declarat că atacurile …