Home / A fost azi în lume / A fost 27 august în lume- Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat noi schimbări în ceea ce privește cabinetul său, Președintele Franței, Emmanuel Macron, a refuzat să instituie în funcția de prim-ministru candidatul coaliției de stânga, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, a anunțat că va prezenta „planul victoriei” oficialilor de la Casa Albă
Sursa foto: Al Jazeera

A fost 27 august în lume- Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat noi schimbări în ceea ce privește cabinetul său, Președintele Franței, Emmanuel Macron, a refuzat să instituie în funcția de prim-ministru candidatul coaliției de stânga, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, a anunțat că va prezenta „planul victoriei” oficialilor de la Casa Albă

Material realizat de Diana Dumitrescu

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat noi schimbări în ceea ce privește cabinetul său, relatează Al Jazeera. Maduro a anunțat că va fi numit un nou ministru de interne, al finanțelor și un nou ministru al sectorului petrolier, în contextul acuzațiilor de organizare de alegeri frauduloase, care au pornit proteste în Venezuela. Schimbările reprezintă „o reînnoire profundă a guvernului național și vom alcătui o nouă echipă care ne va ajuta să trecem prin această perioadă și să deschidem noi drumuri…să accelerăm progresul de care lumea are nevoie”, a declarat Maduro la televiziunea de stat. Schimbările au fost determinate de tensiunile naționale legate de victoria lui Maduro în alegerile prezidențiale, rezultatul fiind contestat de către partidele de opoziție, care consideră că alegerile au fost frauduloase.

 

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a refuzat să instituie în funcția de prim-ministru candidatul coaliției de stânga, informează Politico. Franța se află într-un impas politic după ce președintele Macron a refuzat propunerea de instituire în funcția de prim-ministru a candidatului alianței de stânga, Noul Front Popular. Coaliția a câștigat alegerile parlamentare organizate în iulie, însă Macron consideră că numirea în funcție a unui prim-ministru de stânga ar aduce instabilitate politică în stat. Organizarea unor alegeri parlamentare înainte de termen a cauzat instabilitate politică în Franța, partidele care s-au poziționat pe primul și al doilea loc fiind de stânga, respectiv de dreapta, coaliția centristă a lui Macron câștigând cel mai mic număr de voturi.

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, a anunțat că va prezenta „planul victoriei” oficialilor de la Casa Albă, conform BBC. Zelenskiy a declarat că incursiunea trupelor sale în regiunea Kursk face parte din planul care va conduce Ucraina către victoria în războiul cu Rusia. De asemenea, acesta a adăugat că succesul acestui plan va depinde și de implicarea președintelui Biden și de finanțarea din partea Statelor Unite ale Americii. Zelenskiy a mai adăugat că intenționează să prezinte planul și candidaților la președinție, Kamala Harris și Donald Trump. Rachetele balistice produse în Ucraina au trecut toate testele și sunt pregătite să fie folosite, producerea lor fiind determinată de dorința de a nu mai depinde atât de mult de ajutorul vestic.

 

Prim-ministrul Pakistanului, Shehbaz Sharif, și-a exprimat dorința de a răzbuna atacurile teroriste ale forțelor separatiste, informează Deutsche Welle. Forțele de securitate din Pakistan fac eforturi pentru a identifica și captura militarii separatiști responsabili pentru o serie de atacuri mortale asupra provinciei vestice, Balochistan, Sharif declarând că „nu este loc pentru nicio slăbiciune”. Cel puțin 61 de persoane, dintre care 19 soldați au decedat în cadrul atacurilor teroriste. Armata de Eliberare a Balochistanului, o grupare separatistă, și-a asumat răspunderea pentru violențele din regiune. Atacurile din Balochistan au fost organizate cu ocazia vizitei unui oficial chinez în Pakistan, forțele separatiste poziționându-se împotriva puterilor internaționale despre care spun că exploatează regiunile sărace din Pakistan.

 

Un baraj din Sudan s-a dărâmat în urma ploilor excesive, conform Deutsche Welle. Ploile puternice și inundațiile au determinat dărâmarea unui baraj din Sudan, care a rezultat cu moartea a 30 de persoane și distrugerea a cel puțin 20 de sate. Barajul Arbaat, care se află la 40 de km de portul Sudan, constituia principala sursă de apă a orașului, care a fost puternic afectat, liniile de electricitate și țevile de apă fiind distruse. Un raport al Organizației Națiunilor Unite a subliniat necesitatea de ajutor în zonă, peste 50,000 de persoane având nevoie de apă, mâncare și adăpost.

Despre PoliticALL

Vezi și

A fost 12 septembrie în lume – Forțele armatei ruse au lansat un contraatac în regiunea Kursk, iar Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, conform autorităților din Coreea de Sud și Japonia

Material realizat de Cristian Matei Banca Centrală Europeană (BCE) a redus rata dobânzii cheie cu …