Home / A fost azi în lume / A fost 26 august în lume – Atacurile rusești cu rachete au lovit jumătate din teritoriul Ucrainei, Organizația Națiunilor Unite a anunțat că operațiunea de ajutor pentru Gaza va fi suspendată în urma ordinelor de evacuare, Autoritățile franceze au extins perioada de detenție a șefului companiei Telegram
Sursa foto: Reuters

A fost 26 august în lume – Atacurile rusești cu rachete au lovit jumătate din teritoriul Ucrainei, Organizația Națiunilor Unite a anunțat că operațiunea de ajutor pentru Gaza va fi suspendată în urma ordinelor de evacuare, Autoritățile franceze au extins perioada de detenție a șefului companiei Telegram

Material realizat de Diana Dumitrescu

Atacurile rusești cu rachete au lovit jumătate din teritoriul Ucrainei, relatează AP News. Atacurile rusești au atacat o mare parte din Ucraina, fiind folosite mai multe drone și rachete. În urma atacurilor, patru persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite. În plus, au fost afectate mai multe centrale energetice. În cadrul agresiunilor au fost folosite mai mult de 100 de rachete și un număr asemănător de drone, iar atacul a început în jurul miezului nopții și a continuat pe tot parcursul nopții. Atacul a constituit cea mai puternică ofensivă a Rusiei din ultimele săptămâni. Forțele aeriene ucrainene au declarat că atacurile cu drone din zonele estice, nordice, sudice și centrale erau urmate de atacuri cu rachete balistice și de croazieră. De asemenea, mai multe explozii au putut fi auzite în Kiev, unde electricitatea și alimentarea cu apa au fost întrerupte în urma agresiunilor.

 

Guvernul estic al Libiei a declarat că va închide câmpurile petrolifere în urma disputei legate de controlul Băncii Centrale, informează Al Jazeera. Guvernul estic al Libiei, nerecunoscut internațional ca o autoritate, va opri activitatea câmpurilor petrolifere în urma “atacurilor asupra conducerii și angajaților Băncii Centrale a Libiei”, conform primului ministru Osama Hammad. Măsura se aplică tuturor domeniilor, terminalelor și câmpurilor petrolifere. În ciuda faptului că guvernul estic, stabilit în Benghazi, nu este recunoscut internațional, acesta deține controlul asupra marii majorități a domeniului petrolului. Decizia de suspendare a activității vine în contextul unei dispute între guvernul vestic, recunoscut de alte state, cu capitala la Tripoli și guvernul estic, legată de controlul Băncii Centrale.

 

Organizația Națiunilor Unite a anunțat că operațiunea de ajutor pentru Gaza va fi suspendată în urma ordinelor de evacuare, informează BBC. Reprezentanții Națiunilor Unite au declarat că vor suspenda temporar acțiunea de ajutor pentru Gaza, în urma ordinelor de evacuare emise de armata israeliană pe teritoriul Palestinei. Ordinul a inclus și orașul Deir al-Balah, acolo unde se află sediul central al organizației. Oficialii au subliniat faptul că nu vor părăsi Gaza și vor căuta un loc unde pot opera în siguranță. Campania de ajutor coordonată de Națiunile Unite a constituit cea mai importantă sursă de ajutor umanitar acordat persoanelor care au rămas pe teritoriul Gazei pe parcursul ofensivei israeliene.

 

Guvernul canadian a luat mai multe măsuri pentru a încheia greva transporturilor, conform The Guardian. Guvernul federal al Canadei a pus în aplicare mai multe decizii cu scopul de a încheia o grevă națională a transporturilor. Greva a fost declanșată în sectorul transporturilor feroviare și aceasta avea potențialul de a afecta masiv importurile. După ce guvernul a anunțat că va forța companiile și uniunile feroviare să rezolve conflictul pe calea arbitrajului cu titlu obligatoriu, protestatarii au renunțat la manifestație și s-au întors la lucru. Uniunea a declarat că greva va continua la compania Orașul Canadian Pacific Kansas, aceștia așteptând ordine din partea comitetului pentru relații internaționale ale țării. Canada este o țară întinsă a cărei economie se bazează în mare parte pe transportul feroviar.

 

Autoritățile franceze au extins perioada de detenție a șefului companiei Telegram, Pavel Durov, relatează Politico. Autoritățile judiciare ale Franței au declarat că vor extinde perioada de detenție a lui Pavel Durov, fondatorul platformei de mesagerie Telegram. Acesta a fost deținut în prima instanță după ce avionul său privat a aterizat pe aeroportul francez Le Bourget, acesta fiind percheziționat în urma unor suspiciuni legate de fraudă, trafic de droguri, crimă organizată, promovarea terorismului și cyber-bullying de pe platforma pe care o deține. Reprezentanții Telegram au declarat că nu se regăsesc astfel de fapte pe platforma sa, iar conținutul său este conform cu legislația Uniunii Europene. Ambasada rusească din Paris a încercat să contacteze deținutul, însă oficialii francezi au “refuzat sa coopereze”.

 

Despre PoliticALL

Vezi și

A fost 12 septembrie în lume – Forțele armatei ruse au lansat un contraatac în regiunea Kursk, iar Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, conform autorităților din Coreea de Sud și Japonia

Material realizat de Cristian Matei Banca Centrală Europeană (BCE) a redus rata dobânzii cheie cu …