Home / A fost azi în lume / Octombrie / A fost 24 octombrie în lume – Armata din Myanmar a ucis 60 de persoane care participau la un concert, Comitetul republican din Statele Unite ale Americii a dat în judecată compania Google, iar oficialii europeni sunt nevoiți să își concentreze atenția către sporirea investițiilor în cercetarea și conceperea unor noi antibiotice
A scientist placing a slide under a microscope

A fost 24 octombrie în lume – Armata din Myanmar a ucis 60 de persoane care participau la un concert, Comitetul republican din Statele Unite ale Americii a dat în judecată compania Google, iar oficialii europeni sunt nevoiți să își concentreze atenția către sporirea investițiilor în cercetarea și conceperea unor noi antibiotice

Material realizat de către Dora Timar și Miruna Toma. 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că este necesar ca Europa să își concentreze atenția către sporirea investițiilor în cercetarea și conceperea unor noi antibiotice, în contextul unei amenințări importante la adresa „sănătății globale, securității alimentare și a dezvoltării”, informează Euronews. Aceste declarații au survenit după ce marile companii farmaceutice au cerut extinderea brevetelor pentru a putea investi în noi antibiotice, întrucât s-a constatat o creștere a rezistenței bacteriene pe întregul continent european. Una dintre principalele preocupări în soluționarea acestei probleme este reprezentată de rolul industriei farmaceutice. Producătorii susțin că găsirea unor noi substanțe antibiotice necesită multe intervenții și o investiție susținută în cercetare. Aceste demersuri sunt, însă, foarte costisitoare, iar industria farmaceutică a declarat că nu este suficient de profitabilă pentru a susține pe cont propriu aceste investiții. Comisia Europeană se află la momentul actual în plin proces de studiu al nevoilor industriei, tocmai pentru a-și putea revizui legislația farmaceutică. 

 

Postul de radiodifuziune Russia Today l-a suspendat pe unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori ai săi, Anton Krasovsky, după ce acesta a făcut o serie de declarații complet deplasate la adresa copiilor ucraineni, relatează BBC. În cadrul unui interviu, Krasovsky a făcut referire la arderea și înecul copiilor ucraineni. Remarcile sale din cadrul emisiunii televizate au stârnit puternice controverse pe rețelele de socializare, reacții în urma cărora prezentatorul și-a cerut scuze în mod public. Editorul-șef al RT, Margarita Simonyan a catalogat comentariile lui Krasovsky drept „sălbatice și dezgustătoare”, în timp ce Ucraina a acuzat postul de instigare la genocid. De altfel, postul de stat, cu o poziție fermă pro-Kremlin, a acordat timp îndelungat de difuzare experților și prezentatorilor care susțin războiul împotriva Ucrainei și care solicită și mai multe acte de agresiune militară. 

 

Armata din Myanmar a ucis, prin intermediul unui atac aerian, 60 de persoane care participau la un concert, conform The Guardian. Atacul raportat a vizat un concert organizat de o facțiune rebelă din grupul etnic Kachin și a ucis 60 de persoane, inclusiv muzicieni, potrivit organizatorilor. Atacul a avut loc cu trei zile înainte ca miniștrii de externe din Asia de Sud-Est să participle la o întâlnire specială în Indonezia, pentru a discuta despre violențele din Myanmar. Numărul victimelor este estimat a fi cel mai mare într-un singur atac aerian al armatei, de când aceștia au preluat puterea într-o lovitură de stat în februarie anul trecut, înlocuind guvernul ales al lui Aung San Suu Kyi.

 

Oficialii din Statele Unite ale Americii au acuzat doi cetățeni chinezi, presupuși ofițeri de informații, de încercarea de a împiedica urmărirea penală a unei mari companii chineze de telecomunicații, informează Al Jazeera. He Guochun și Wang Zheng au fost acuzați, printr-o plângere penală, de obstrucționarea justiției și de spălare de bani. Departamentul de justiției al SUA a acuzat cei doi bărbați, care rămân în libertate, că au plătit un informator American cu o sumă de 61.000 de dolari în bitcoins pentru a furniza documente interne legate de cazul împotriva companiei. “Plângerea de astăzi subliniază eforturile neîncetate ale guvernului chinez de a submina statul de drept”, a declarat Breon Peace, avocatul american pentru Districtul de Est din New York, într-un comunicat. Rechizitoriul nu a numit compania, menționând doar că este o companie globală de telecomunicații cu sediul în China. Heidi Zhou-Castro, reporter Al Jazeera, a declarat că „s-a raportat în mare măsură că Huawei ar fi compania în cauză”.

 

Comitetul republican din Statele Unite ale Americii a dat în judecată Google pentru filtrele de spam ale e-mailurilor, relatează Al Jazeera. RNC a intentat un proces împotriva gigantului tehnologic Google, susținând că solicitările de e-mail de dinaintea alegerilor de la jumătatea mandatului din noiembrie au fost suprimate de companie. Procesul, intentat la Tribunalul Districtual pentru Districtul de Est din California, acuză Gmail că “discriminează” împotriva comitetului prin trimiterea incorectă a e-mailurilor grupului către dosarele de spam ale utilizatorilor, afectând atât strângerea de fonduri, cât și eforturile de ieșire la vot în statele pivot. Google, într-un comunicat, a negat acuzațiile. Așa cum am spus în mod repetat, pur și simplu nu filtrăm e-mailurile bazate pe afilierea politică. Filtrele de spam ale Gmail reflectă acțiunile utilizatorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt José Castañeda. Compania oferă instruire și îndrumări pentru campanii și lucrează pentru a “maximiza livrarea e-mailurilor, reducând în același timp spamul nedorit”, a adăugat Castenada.

 

Despre PoliticALL

Vezi și

A fost 17 decembrie în lume – Generalul-locotenent Igor Kirillov a fost ucis într-o explozie declanșată de un dispozitiv amplasat pe un scuter electric în fața unei clădiri de apartamente, Membri Senatului Filipinez au ratificat un nou pact de apărare cu Japonia, Autoritățile din Marea Britanie și Danemarca au promis „perturbarea și descurajarea” flotei de umbră rusești

Material realizat de Luca Coșa și Miruna Constantinescu Președintele francez Emmanuel Macron a pus presiune …