Primarul Don McLaughlin din Uvalde, Texas, a anunțat demolarea Școlii primare Robb drept consecință a atacului armat prin care au murit 19 elevi și doi profesori, conform BBC. Anunțul primarului a venit în urma unui consiliu reunit cu rezidenții orașului care au solicitat răspunsuri și soluții cu privire la atacul armat. Acesta nu a precizat când va fi demolată școala. Școala primară Robb are aproximativ 600 de elevi, iar atacul provocat de un tânăr de 18 ani a stârnit dezbateri aprinse despre reglementarea legislației armelor. Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a sugerat demolarea școlii, conform declarațiilor senatorului Roland Gutierrez. În SUA mai multe școli au fost demolate în urma atacurilor armate.
Senatul Statelor Unite a votat pentru legea care prevede reglementarea deținerii de arme, decizia fiind cea mai semnificativă schimbare a legislației din ultimii ani, informează BBC. Senatorii au votat pentru accelerarea adoptării proiectului de lege bipartizan. Noile măsuri includ o serie de controale mai stricte pentru cumpărătorii de arme cu vârsta sub 21 ani. Deși acesta este un prim pas de reglementare a posesiei de arme, activiștii și democrații nu sunt îndeajuns de mulțumiți de reglementarea superficială. Proiectul de lege mai prevede interzicerea armelor de foc pentru persoanele care sunt considerate o amenințare. De asemenea, include și finanțarea școlilor prin fonduri federale în valoare de 15 miliarde de dolari pentru programe de sănătate mintală și dezvoltare a securității școlilor. Proiectul de lege a primit susținere atât din partea democraților, cât și a republicanilor.
Guvernul chinez a trimis zeci de avioane militare în spațiul aerian din apropierea Taiwanului, relatează CNN. Conform declarațiilor ministrului apărării din Taiwan, 29 de avioane militare au survolat în spațiul țării. Acesta a adăugat că printre avioanele înregistrate în spațiul aerian au fost avioane de luptă, de avertizare și control, avioane de război dotate electronic, avioane anti-submarine, de informații electronice și de realimentare aeriană. Drept răspuns, armata taiwaneză a bruiat avioanele de luptă pentru a avertiza avioanele chineze, a emis avertismente radio și a desfășurat sisteme de rachete de apărare aeriană pentru a monitoriza activitățile armatei chineze.
Liderii din SUA au decis interzicerea importului de bunuri din regiunea Xinjiang a Chinei din cauza suspiciunilor cu privire la muncă forțată, conform CNN. Liderii din SUA au aplicat mai multe restricții pentru importurile din Xinjiang, unde grupurile pentru drepturile omului susțin că uigurii, alături de alte minorități etnice și religioase, s-au confruntat cu o serie de abuzuri ale drepturilor omului, inclusiv plasarea în lagăre de internare în masă și muncă forțată. În conformitate cu Legea privind Prevenirea Muncii Forțate, adoptată la sfârșitul anului 2021, vama și protecția frontierelor din SUA (CBP) vor bloca acum toate importurile efectuate în regiune. De asemenea, vor fi blocate bunurile fabricate de firme din afara regiunii, ale căror legături cu companiile din Xinjiang sau cu guvernul local îi fac complici — în opinia Departamentului Comerțului — în practicile muncii forțate.
Președintele Franței, Emmanuel Macron, caută aliați în cadrul Adunării Naționale după ce partidul său a pierdut majoritatea absolută în legislatură, informează Al Jazeera. În Franța, alegerile legislative reprezintă o oportunitate pentru alegători de a oferi președintelui o majoritate puternică în corpul parlamentar al țării, Adunarea Națională și, prin urmare, un mandat politic puternic. Dar, la două luni după ce președintele Emmanuel Macron a fost reales împotriva candidatului de extrema dreaptă Marine le Pen, francezii nu s-au dovedit a fi în sprijinul copleșitor al partidului politic al președintelui lor. Rezultatele la alegerile legislative reprezintă un regres semnificativ pentru Macron, fiind pentru prima dată în ultimii 20 de ani când un președinte francez nu a reușit să câștige o majoritate absolută.