6 feb 1918 – A decedat Gustav Klimt, cel mai renumit pictor austriac, unul dintre intemeietorii simbolismului austriac si un lider al miscarii vieneze Art Nouveau. A produs un mare numar de uleiuri, desene si picturi murale. Printre subiectele sale se regasesc imagini de femei fatale, portrete si nuduri. Opera sa reflecta cultura vieneza fin de siecle, cu notele ei de tensiune psihologica, erotism si decadenta. Stilul sau se caracterizeaza printr-o eleganta decorativa, o predilectie pentru auriu, aplatizarea si ritmicizarea formelor. Lucrarile sale sunt incarcate de erotism si trateaza adesea iubirea si moartea. Klimt este unul dintre fondatorii miscarii artistice numite “Secesiunea” (1897). In ceea ce priveste viata personala, in ciuda numeroaselor legaturi si aventuri amoroase, Klimt a avut o singura dragoste adevarata, Emilia Floge, pe care a reprezentat-o in mai multe tablouri. Una dintre cele mai renumite picturi ale sale este “Sarutul” (1907-1908), reprezentand doi indragostiti sarutandu-se pe un pat de flori la marginea unei stanci. Alte picturi: “Nuda Veritas”, 1899, “Padurea de fagi”, 1902, “Camp de maci”, 1907, Adela Bloch-Bauer I, 1907, “Moartea si viata”, 1916, “Doamna cu evantai”, 1917.
6 feb 1991 – A decedat Salvador Edward Luria, medic italian, Laureat al Premiului Nobel pentru Medicina in 1969 impreuna cu Max Delbruck si Alfred Hershey.
6 feb 1912 – S-a nascut Eva Anna Paula Braun, cea care a fost timp de 14 ani amanta, iar in ultimele 36 de ore din viata, sotia lui Adolf Hitler. A fost vanzatoare intr-un magazin al fotografului lui Hitler, Heinrich Hoffmann. In momentul in care Eva l-a intalnit pe fuhrer (cu 23 de ani mai in varsta decat ea), in octombrie 1929, aceasta nu avea nicio idee despre politica, dar isi pusese in gand sa-l cucereasca. Atunci, Hitler avea o legatura cu sofisticata Geli, fiica surorii sale vitrege, Angela Raubal. Relatia a fost profunda, singura pe care fuhrer-ul n-a putut-o controla. La varsta de doar 23 de ani, Geli s-a sinucis, pe 18 septembrie 1931, cauzele ramanand neelucidate, desi se pare ca tanara gasise un biletel de amor semnat de Eva in buzunarul iubitului sau. In urma tragicului eveniment, Hitler a fost extrem de afectat, vrand chiar sa-si puna capat zilelor. Dupa o perioada, incepe s-o curteze pe Eva. In 1932, aceasta devine amanta lui Hitler, dar nu i se permite niciodata sa apara in public alaturi de el, neavand nicio influenta asupra vietii lui politice. Dupa o tentativa de sinucidere, fuhrer-ul decide sa-i acorde mai multa atentie si timp, instaland-o la casa lui de la Berghof. In aceasta perioada, Eva este cunoscuta (dar nu si aprobata, pe motiv de nepotrivire absoluta) doar de cercul apropiatilor lui Hitler, nu si de publicul larg. Eva nu era la curent cu intentiile politice ale fuhrer-ului, el interzicandu-i sa citeasca ziare sau sa asculte stirile la radioul german, avand oricum putine surse de informare in izolarea de la Berghof. In ciuda situatiei disperate, Hitler nu discuta niciodata cu ea despre razboiul in plina desfasurare. Oricum, Eva aflase cate ceva despre ce se intampla afara, dar firea ei egoista nu-i permitea sa se implice, pretextand ca nu avea cum sa schimbe lucrurile. Cand lucrurile s-au complicat, in aprilie 1945, Eva il urmeaza in buncar, in ciuda protestelor lui. In semn de recunostinta pentru loialitatea sa, dictatorul o ia de sotie pe 29 aprilie. In ziua urmatoare, Eva s-a otravit cu cianura, iar Hitler s-a impuscat in cap. Conform instructiunilor sale, corpurile lor au fost incinerate. In orice caz, se pare ca insusi Adolf Hitler afirmase ca marea lui dragoste a fost Geli Raubal, nu Eva Braun care era doar o prezenta placuta, o femeie draguta cu care se obisnuise si la care tinea, dar cu care, in circumstante normale, nu s-ar fi casatorit niciodata.