23 feb 1965 – A decedat Arthur Stanley Jefferson (cunoscut ca Stan Laurel), actor si regizor englez, devenit celebru alaturi de Norvell Hardy (cunoscut ca Oliver Hardy) in scurtmetrajele “Stan si Bran”. Impreuna au realizat peste 100 de comedii, fiind considerati primul mare cuplu de comedianti de la Hollywood. In 1960 i s-a inmanat Premiul Oscar pentru creativitatea sa in materie de comedie.
23 feb 1997 – Savantii scotieni anunta clonarea cu succes a oii Dolly.
23 feb 1973 – A decedat Dickinson Woodruff Richards Jr., Laureat al Premiului Nobel pentru Medicina in 1956 impreuna cu Andre Cournand si Werner Forssmann.
23 feb 1940 – Premiera desenului animat “Pinocchio” al lui Walt Disney.
23 feb 1924 – S-a nascut Allan MacLeod Cormack, Laureat al Premiului Nobel pentru Medicina in 1979 impreuna cu Godfrey Hounsfield.
23 feb 1893 – Rudolf Diesel patenteaza motorul Diesel.
23 feb 1821 – A decedat John Keats, poet britanic, unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai romantismului englez, alaturi de Lord Byron si Percy Bysshe Shelley. Neapreciat de majoritatea contemporanilor si aproape necunoscut in timpul vietii, Keats a fost recunoscut la o jumatate de secol dupa moarte ca unul dintre cei mai mari poeti ai Angliei, ca un remarcabil maestru al liricii, ca un poet-pictor care a reprodus lumea in forme plastice. Byron si Shelley, care ii pretuiau talentul, au manifestat un mare interes pentru poezia lui. Caracterizandu-se prin elemente ale unei imaginatii vii, prin senzualitate si abundand de melancolie fata de disparitia valorilor clasice, cele mai bune texte ale sale se numara printre cele mai importante opere din literatura engleza. Printre cele mai importante opere ale sale se numara: “Oda la o urna greceasca” (“Ode on a Grecian Urn”), “Oda privighetorii” (“Ode to a Nightingale”), “Toamna” (“To Autumn”) publicate in celebra colectie “Lamia, Isabella, Ajunul Sf. Angels si alte poezii” (“Lamia, Isabella, The Eve of St. Angels and Other Poems”).
23 feb 1792 – A decedat Sir Joshua Reynolds, unul dintre cei mai importanti pictori portretisti britanici ai epocii sale. Deschizandu-si un studio de portrete in Londra, a avut un succes imediat. Primele sale portrete londoneze au revigorat portretistica engleza. Dupa 1760, Antichitatea greco-romana fiind tot mai in voga, stilul sau a devenit din ce in ce mai clasic si constient asumat. Datorita reputatiei sale, in 1768 a devenit primul presedinte al Academiei Regale de Arta. Pe 21 iulie 1769 acesta este innobilat, primeste titlul de Sir. In 1784 este numit pictorul oficial al curtii regale. Atat prin arta, cat si prin teoriile sale, Reynolds a orientat evolutia picturii britanice de la compozitiile anecdotice caracteristice inceputului de secol XVIII catre retorica formala a picturii academice din restul Europei. Pe parcursul vietii sale, a creat un numar impresionant de portrete. Printre cele mai cunoscute lucrari ale sale se numara: “Nelly O’Brien” (1763), “Familia Marlborough” (1777-1778), “Tanarul profet Samuel rugandu-se” (1780), “Alexandru al X-lea, duce de Hamilton” (1782), “Mrs. Mary Robinson” (1783), “Cupidon desfacand centura lui Venus” (1788).
23 feb 1455 – Johannes Gutenberg tipareste prima Biblie.
23 feb 1271 – Prima mentiune documentara a orasului Brasov.