Home / GeopoliticALL / Preşedintele Băncii Mondiale avertizează asupra consecinţelor provocate de schimbările climatice

Preşedintele Băncii Mondiale avertizează asupra consecinţelor provocate de schimbările climatice

Președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, a îndeamnat ONG-urile și cercetătorii să lucreze împreună pentru a găsi un plan de luptă împotriva schimbărilor climatice, ce vor avea rezultate dezastruoase la nivel global, relatează The Guardian.

Conform declarației oficialului, în următorii zece ani apa potabilă va fi disponibilă în surse limitate, ca rezultat al schimbărilor climei.

El a încurajat pe aceea care protesteaza împotriva fenomenului să ia exemplul situației din trecut în care activiștii și cercetătorii au colaborat pentru a dezvolta unui tramatent pentru virusul HIV.

„Considerati că există destule proiecte de cercetare în domeniul energiei regenerabile? Nici pe departe. Pot fi transferate eficient descoperirile din universități în industrie ? Nu. Există metode de testare ale acestor invovații, sau persoane ce vor să investească în ele ?” Acestea sunt câteva dintre problemele actuale care trebuie rezolvate, în viziunea lui Kim.

Intervievat la sfârșitul întâlnirii bianuale a Bancii Mondiale, președintele său a adaugat: „Communitatea ce se ocupă de problemele cauzate de încălziurea globală continuă să întrebe ce vreau să spun prin faptul că ne trebuie un plan. Prin <<plan>> mă refer la o strategie prin care să arătăm că ne preocupă problema schimbărilor climatice, care să împiedice creșterea temperaturii globale cu alte două grade Celsius. Acesta este planul pe care nu îl avem.”

Oficialul a specificat că există patru domenii în care banca poate lupta: găsirea unui preț stabil pentru carbon, anularea subvențiilor pentru combustibil, investirea în crearea unor orașe mai curate și dezvoltarea unei agriculturi de tipul climate-smart. Facilitarea accesului la apă potabilă este de asemenea de mare importanță pentru a evita o criză în acest domeniu în următorii 10 ani.

Banca Mondială și-a dublat bugetul de acordare a creditelor la 28 de miliarde de dolari pe an, cu scopul de a eradica sărăcia extremă până în 2030 și a ajuta peste 40% din totalul oamenilor săraci din țările în dezvoltare.

 

Despre Cristina Merticaru

Vezi și

De la visul european la Visul Georgian

Material realizat de Andrei Rus Context istoric Georgia este un stat situat în Munții Caucaz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *