Home / Politica si... / Conflict / UNICEF: 230 de milioane copii plătesc prețul conflictelor din zonele în care trăiesc

UNICEF: 230 de milioane copii plătesc prețul conflictelor din zonele în care trăiesc

Potrivit UNICEF, aproximativ 230 de milioane de copii de pe glochild_at_tent-city_jalozai_pakistanb trăiesc în zone afectate de conflicte armate. Directorul executiv al UNICEF, Anthony Lake, a declarat agenției de știri Reuters că acesta a fost anul cel mai nefast din ultimele două generații pentru copiii din lume, dar că previziunile pentru 2015 sunt cu atât mai grave. ,,Acest lucru reflectă realitatea inconstestabilă că lumea este divizată politic mai mult decât niciodată’’, a adăugat Lake.

Agențiile umanitare care se zbat cu noi crize precum Ebola, cu țări subdezvoltate și aflate în mijlocul unor conflicte inepuizabile, precum Siria, sau altele uitate precum Yemen și Afganistan, reușesc din ce în ce mai puțin să atenueze măcar aceste conflicte. Lake este de părere că nu există nicio speranță pentru stabilitatea de care lumea are nevoie dacă disputele din prezent vor deveni fapte permanente în următoarele două generații.

,,Copiii nu vor fi bine pregătiți să își reconstruiască societățile pentru că pur și simplu nu vor avea destule cunoștințe și asta dacă nu vom putea să le asigurăm școli unde să învețe și unde să se simtă în siguranță’’. Directorul UNICEF este de părere că nevând ajutor pentru a putea trece peste ororile pe care le-au văzut, copiii vor continua să recreeze ce consideră că este ,,normal’’.

Despre Ioan Valeriu Enache

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *