Home / GeopoliticALL / America Latina / Papa Francisc susține integrarea persoanelor divorțate în Biserică, dar nu și a cuplurilor de același sex

Papa Francisc susține integrarea persoanelor divorțate în Biserică, dar nu și a cuplurilor de același sex

Papal Audience, St. Peter's Square, Vatican City, Rome, Italy -Căsătoria persoanelor de același sex nu a fost luată în discuție pentru a fi acceptată de Biserica Catolică la ultimul sinod care a avut loc în luna octombrie la Vatican, însă Papa Francisc I a subliniat că biserica ar trebui să ”își deschidă porțile” pentru persoanele divorțate, scrie The Telegraph.

La ultimul sinod care a avut loc în luna octombrie la Vatican pentru discuții legate de viitorul familiei, episcopii catolici au sărit peste aspectecul căsătoriilor de același sex, preferând să se concentreze mai degrabă pe ,,dragostea dintre un bărbat și o femeie’’. ,,Nimeni nu a menționat nimic la sinod legat de căsătoria de același sex. Nu ne-a trecut prin minte’’, a spus Papa Francisc într-un interviu dat ziarului argentinian, La Nacion. Papa a mai adăugat că Vaticanul ar trebui să fie alături de părinții care au copii gay.

În timpul sinodului, unii dintre cardinalii de seamă ai Bisericii Catolice au respins cu vehemență un document care sprijinea acceptarea de către Biserică a persoanelor homosexuale. Cardinalul Angelo Bagnasco, liderul Conferinței Episcopale Italiene, a declarat luna trecută că uniunile civile dintre persoane homosexuale nu fac decât să ,,deruteze oamenii’’ și pot să submineze familia, comparând ideea cu un ,,cal troian’’.

În interviul acordat ziarului argentinian, Papa Francisc a mai adus în vedere și problema controversată a divorțului și recăsătoriei, considerând că biserica trebuie ,,să își deschidă ușile’’ pentru persoanele divorțate. ,, Nu este o soluție să le acordăm Împărtășania. Soluția este integrarea’’.  Este de așteptat ca mesajul Papei Francisc să îi deruteze pe conservatorii care susțin cu putere caracterul indisociabil ar căsătoriei.

Despre Ioan Valeriu Enache

Vezi și

Taiwan – importanța strategică a unui teritoriu insular nerecunoscut global

Conflictul început de liderii Rusiei în Ucraina a determinat analiștii politici să își îndrepte atenția, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *