Home / Politica si... / Conflict / Cum ar trebui tratate femeile: perspectiva militanților ISIS

Cum ar trebui tratate femeile: perspectiva militanților ISIS

 

isis-muslimah-jihadis-in-homs-syriaISIS controlează în prezent o regiune vastă de teritorii din Siria și Irak, dar nu se mulțumește doar cu impunerea controlului, obținut desigur prin forță, ci se crede în continuare a reprezenta începutul unei întregi lumi. Ideologia islamică fabricată de această grupare emite documente care să explice motivele care stau la baza acțiunilor întreprinse de ei, majoritatea făcând apel la Coran. La începutul acestei luni, un document intitulat „Întrebări și răspunsuri în luarea de ostatici și sclavi”, a fost publicat de către ideologii ISIS cu scopul de a-i învăța pe jihadiști cum trebuie să se comporte cu o sclavă sexuală.

Departamentul Prizonierilor și Chestiunii Femeilor, un fel de minister special al Statului Islamic, a promulgat un document care îi învață pe aceștia ce pot și ce nu pot să facă unei femei aflate în posesia lor. Documentul care se vrea a fi un pamflet, descrie însă detalii terifiante despre bătăi, răpiri și violuri. Lansat probabil ca răspuns la numeroasele scandaluri declanșate de tratamentul pe care militanții ISIS îl aplică femeilor, documentul scris sub forma a 26 de întrebări și răspunsuri clarifică poziția legii islamice pentru diferite teme relevante.

Mii de femei creștine și evreice au fost răpite de către teroriștii Statului Islamic și forțate să devină sclavele lor. Documentul menționat anterior spune că orice femeie “necredincioasă” capturată, este în posesia celui care a răpit-o cu toate drepturile asupra ei incluse. Doctrina lor spune că este permis ca orice femeie capturată „să fie violată imediat” dacă aceasta este virgină. Dacă nu, „uterul ei trebuie mai întâi purificat”. Documentul nu explică însă ce însemnă mai exact acest lucru…

Un alt articol face referire la felul în care poți să-ți bați sclava. Ei susțin că bătaia este acceptată de către Coran dacă este disciplinară, dar nu trebuie să fie extremă și totodată nu trebuie lovită fața.

Documentul explică și „regulile politice” ce trebuie urmate atunci când vrei să vinzi sau să cumperi o sclavă. Consiliul Shura, un fel de consiliu religios care pretinde că se bazează pe Coran, a stipulat faptul că aceste femei pot fi violate zilnic de militanții care le cumpără. Un alt document publicat anterior acestuia, stabilea și o listă de prețuri:

• Între 9 – 11 ani: 200.000 de dinari ( 138 euro)
• Între 10 – 20 de ani: 150.000 de dinari ( 104 euro)
• Între 20 – 30 de ani: 100. 000 de dinari ( 69 euro)
• Între 30 – 40 de ani: 75. 000 de dinari ( 52 euro)
• Între 40 – 50 de ani: 50.000 de dinari ( 35 euro)

Precum reiese din lista enumerată, prețul diferă în funcție de vârsta și de virginitatea pe care se presupune că fetele o au la o anumită vârstă. Prețurile sunt mici în comparație cu costul unei capre sau dromader dar poate crește dacă fata are ochii albaștri sau este foarte frumoasă. Luna trecută, ISIS a lansat un filmuleț în care mai mulți luptători se plimbau prin piață, râzând și glumind, pentru a-și cumpăra o femeie: „Astăzi este ziua în care facem piața pentru sclave sexuale”, spune unul dintre ei amuzat. „Cu voia lui Allah voi găsi una.” Bărbatul verifică apoi o femeie la calitatea dinților, culoarea ochilor și la piept, apoi începe să negocieze prețul.

Pentru Statul Islamic, astfel de imagini reprezintă ideea lor de paradis islamic. Propaganda lor mincinoasă încearcă acum să legitimizeze sclavia și să promită susținătorilor săi că ororile pe care le fac sunt normale și reprezintă voința lui Allah. În timp ce lumea musulmană dezaprobă ideologia ISIS pe care o vede ca o deviație de la credința lor, Statul Islamic continuă să se promoveze ca imaginea adevăratului Islam.

Despre Marina Isabella Pirnea

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *