Home / GeopoliticALL / Asia-Pacific / Progres în operațiunile de căutare ale avionului Air Asia: Coada aeronavei a fost găsită

Progres în operațiunile de căutare ale avionului Air Asia: Coada aeronavei a fost găsită

 

airasia-airbusCoada avionului Air Asia, prăbușit la finalul anului trecut a fost găsită în Marea Java, a anunțat pe 7 ianuarie directorul Agenției naționale de căutare și salvare din Indonezia, informează Le Monde.

Descoperirea, făcută în a 11 a zi de căutări, ar putea reprezenta un progres important al operațiunii, având în vedere că această parte a aparatului de zbor conține de obicei cutiile negre.

Înregistratoarele de zbor sunt estențiale pentru a determina cauzele prăbușirii avionului Airbus A320-200, la bordul căruia se aflau 162 de persoane.

Avionul Air Aisa s-a prăbușit în largul Indoneziei pe 28 decembrie, după ce a dispărut de pe ecranele radarelor la scurt timp după decolare din orașul Surabaya (Indonezia), îndreptându-se către Singapore.

Deși în operațiunile de căutare ale epavei aeronavei s-au implicat pe lângă autoritățile indonezene și cele franceze, americane și ruse, nu au fost făcute foarte multe progrese, în special din cauza condțiilor meteo nefavorabile.

 

Despre Mădălina Elena Stanciu

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *