Home / GeopoliticALL / Africa / Sondaj ONE: Care sunt prioritățile cetățenilor din țările africane
Barack Obama la summit-ul african

Sondaj ONE: Care sunt prioritățile cetățenilor din țările africane

Barack Obama la summit-ul african

Educație, siguranță și un loc de muncă: acestea sunt, în linii mari, cele mai importante preocupări ale populațiilor țărilor africane, conform unui sondaj realizat de ONE, o campanie împotriva sărăciei, citată de Reuters.

Rezultatele au fost date publicității în perioada 4-6 august, cu ocazia summit-ului African, găzduit de președintele SUA, Barack Obama, la Washington. Sondajul a fost realizat în cinci zile, la finalul lunii iulie, pe un eșantion de câte 500 de cetățeni din fiecare stat cu o medie a vârstei de 26 de ani, marja de eroare fiind de plus sau minus 5%.

Chestionarul a avut scopul de a scoate la iveală opiniile populației față de politicile guvernamentale și a reieșit că majoritatea consideră că aceștia au administrat constructiv problemele de securitate, educație și corupție. Întrebările au fost administrate unor indivizi ce proveneau din țări mici și slab dezvoltate precum Benin sau Rwanda, dar și din țări cu o economie mai performantă, precum Nigeria, Africa de Sud, Kenya, Uganda, Tanzania sau Tunisia.

De asemenea, persoanele chestionate consideră că Statele Unite au avut și au în continuare un impact decisiv asupra dezvoltării țărilor în care aceștia trăiesc, opinie consolidată de disponibilitatea afișată de statul american pentru a consolida națiunile africane, cu toate că, aceeași cetățeni nu sunt siguri cu privire la susținerea președintelui Barack Obama în acest sens.

Despre PoliticALL

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *