Home / Politica si... / Conflict / Parlamentul american aprobă înarmarea rebelilor sirieni

Parlamentul american aprobă înarmarea rebelilor sirieni

sirCongresul Statelor Unite ale Americii a aprobat, miercuri, legislația care permite președintelui  Barack Obama să trimită echipamente militare rebelilor din Siria care se opun atât militanților ISIS cât și guvernului sirian, informează Reuters.

Oprirea grupării teroriste ISIS este o componentă majoră a campaniei lui Obama, care dorește să echipeze și să instruiască rebelii sirieni. Pentru acest lucru, președintele american a avut nevoie de votul în Parlament al Republicanilor, care însă au pus câteva condiții pentru a susține planul lui Obama. Conform proiectului propus de Republicani, Obama ar fi primit autoritatea dar nu și finanțarea pentru intervenția din Siria. De asemenea, se propune restricționarea utilizării forțelor terestre americane, prezentarea unor rapoarte periodice privind progresele înregistrate și verificarea rebelilor care au primit instruire și echipament.

În urma votului de miercuri, problema finanțării operațiunilor împotriva grupării ISIS au fost trecute temporar în plan secund. “În acest moment, cel mai important pentru noi este să avem pregătite programele de instrucție și echipamentele”, a declarat un oficial al Casei Albe, adăugând că Statele Unite nu au “luxul” să aștepte desfășurarea unor lupte în Congres pentru banii de care au nevoie. Unii parlamentari au exprimat rezerve cu privire la ceea ce a fost numit un “vot de război,” dar majoritatea a fost încântată să extindă supravegherea americană în aceste zone.

Proiectul de lege este de așteptat să treacă de Camera Reprezentanților și apoi, conform procedurilor legislative, să meargă la Senat și să fie adoptat până vineri, pentru ca parlamentarii să plece în teritoriu pentru a se pregăti de alegerile parțiale pentru Congres din 4 noiembrie. “Nu trăim într-o lume perfectă și aceste nu sunt legi perfecte”, a declarat un membru al Comisiei pentru Afaceri Externe, “dar pentru că le trecem înainte de a pleca în teritoriu este lăudabil.”

Despre Marina Isabella Pirnea

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *