Home / GeopoliticALL / Africa / Nelson Mandela lasă în urma sa o moștenire de 4 milioane de dolari

Nelson Mandela lasă în urma sa o moștenire de 4 milioane de dolari

80d1c92005a24b10f30e6a706700f907Fostul președinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, care a murit în decembrie 2013, lasă o moștenire de 46 milioane de ranzi, aproximativ 4 milioane de dolari, iar executorii testamentului lui  se vor asigura ca suma va fi împărţită în mod corect. În moștenire este inclusă o casă luxoasă în Johannesburg, o locuință modestă în orașul lui natal din partea estică a Cape Town-ului și indemnizațiile de autor din vânzările cărților sale, printre care se numără și autobiografia ”Long Walk to Freedom”, relatează BBC.

Familia Mandela va primi 130.000 de dolari, plus indemnizații. Cea de-a treia soție a lui Mandela, Graca Machel, a fost pe punctul de a renunța la cerințele ei în legătură cu moștenirea, deși  beneficiază de jumătate din aceasta. Judecătorul Dikgang Moseneke, șeful Curții Constituționale a Africii de Sud, a spus că moștenirea va fi împărțită în trei fonduri puse la cale de domnul Mandela, incluzând un fond al familiei făcut pentru a-și susține copiii, nepoții și strănepoții.

De moştenirea fostului preşedinte sud-african vor mai beneficia școlile la care acesta a învăţat, Congresul Național African și personalul lui. Universitățile Wits și Fort Hare vor primi fiecare circa 100.000 de dolari, pentru burse. De asemenea, Congresul Național African va primi indemnizații care vor fi folosite la discreția comitetului executiv al partidului , pentru a răspândi informații despre principiile și politicile partidului. Personalul apropiat va primi fiecare câte 50.000 de ranzi.

Executorul Dikgang Moseneke care a citit testamentul a afirmat că starea membrilor familiei “era încărcată de emoţii, însă lucrurile s-au desfăşurat cu bine”. Cu toate acestea, există șanse ca din cauza testamentului să urmeze o perioadă tensionată între membrii numeroasei familii Mandela, după ce Moneseke a afirmat că există o perioadă de 90 de zile în care testamentul poate fi contestat.

Despre Marina Cristescu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *