Home / GeopoliticALL / Michael Bloomberg va conduce o campanie sub egida ONU pentru a sublinia costul redus al ecologizării oraşelor

Michael Bloomberg va conduce o campanie sub egida ONU pentru a sublinia costul redus al ecologizării oraşelor

michael-bloombergFostul primar al New Yorkului, Michael Bloomberg,  noul reprezentant al ONU pentru orașe și schimbările climatice, își propune să îl ajute pe „frustratul” Secretar General al ONU, Ban Ki-moon, să motiveze liderii mondiali să reducă emisiile de gaz cu efect de seră, arătându-le progresele făcute de marile orașe, relatează Reuters.

Bloomberg, care a părăsit biroul de primar în decembrie anul trecut, după 12 ani în care a condus New Yorkul, a spus că îl va susține pe Ban să convoace o conferință a ONU în septembrie, în care să se dezbată situația mediului înconjurător și să arate oamenilor că această problemă nu implică foarte multe costuri.

Michael Bloomberg încearcă să revitalizeze dezbaterile privind schimbările climatice și să stimuleze implicarea Organizației Națiunilor Unite, după ce diplomații care au participat la summitul  din 2009 de la Copenhaga nu au reușit să obțină semnarea unui tratat care să oblige țările să ia măsuri pentru reducerea emisiilor.

„Ban este probabil puțin frustrat pentru că nu a reușit să aducă împreună națiunile”, a declarat Bloomberg jurnaliștilor înainte de începerea conferinței C40-Cities Climate Leadership Group din Johannesbourg. C40 este un grup internațional format din primari și a fost înființat în 2005, iar Michael Bloomberg este în prezent președinte al acestuia.” Nu este nicio diferență între ce se poate face la nivel de oraș și ceea ce aș vrea să fac la nivel național”, a declarat Bloomberg.

Există 63 de orașe care fac parte din grupul C40, printre care New York, Rio de Janeiro, Londra, reprezentând 600 de milioane de oameni. Ele împărtășesc idei de combatere a schimbărilor climatice, prin adoptarea unor măsuri precum iluminatul ecologic pe străzi, piste de biciclete și organizarea sistemelor de autobuze de tranzit rapid.

 „Primarii nu au timp pentru a intra în polemici, ei trebuie să dea rezultate, iar primarii din întreaga lume recunosc că schimbările climatice ne afectează orașele,” a mai declarat filantropul milionar Bloomberg, ce se află în actuala sa funcție de doar o săptămână. „Orașele produc 70% din emisiile de carbon și consumă un sfert din energie la nivel mondial, de aceea acțiunea la care iau parte va avea un impact mondial”, a mai spus fostul primar al New York-ului.

Despre Marina Isabella Pirnea

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *