Home / CulturALL / Movies, Moves and Grooves #2 – Al doilea warmup al Feminist and Queer IFF ajunge la București

Movies, Moves and Grooves #2 – Al doilea warmup al Feminist and Queer IFF ajunge la București

Cel de-al doilea eveniment din seria de Movies, Moves & Grooves a Feminist and Queer* International Film Festival (FAQiff) are loc joi, 3 septembrie, la Coffee Factory, odată cu proiecția filmului ”Timp de 80 de zile” (”80 egunean”, Spania), de la ora 20:00. 

Movies, Moves & Grooves reprezintă o serie pre-festival de proiecții pentru promovarea primei ediții a Feminist and Queer International Film Festival, care se va desfășura la București, între 6 și 10 noiembrie 2015. Proiecția din 3 septembrie este cel de-al doilea eveniment dintr-o serie de tip warmup ce va avea loc în perioada următoare, la București. Primul a avut loc în Mamaia, la OHA Beach și în ciuda vremii nefavorabile s-a bucurat de atenția cinefililor și a susținătorilor festivalului, aflați pe litoral.

În lung metrajul “Timp de 80 de zile” (în bască, “80 egunean”) două prietene care se reîntâlnesc după 50 de ani descoperă aceeași chimie pe care, de această dată, încep să o perceapă diferit. ”Timp de 80 de zile” este un film cu de toate: un pic de dramă, ceva pasiune, un strop de fericire și multă, multă dragoste. Proiecția va avea loc la The Coffee Factory, pe Bd. Regina Elisabeta, nr.54, de la ora 20:00, evenimentul fiind sprijinit de Ambasada Spaniei.

Filmul va fi subtitrat în limba română și în limba engleză, iar intrarea este liberă. Este recomandată o donație de 10 lei, fondurile strânse cu această ocazie urmând să fie folosite pentru organizarea festivalului. Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/803514793095017/

*queer este un termen umbrelă care include toate minoritățile non-heterosexuale sau non-conforme cu genul binar (feminin-masculin). Este folosit în scopuri academice și activiste pentru a descrie identitățile non-heterosexuale a căror expresie se traspune în interiorul grupurilor prin intermediul artelor, culturii și politicii. Este termenul alternativ pentru acronimul LGBTIA (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender, intersex și asexuale).

Despre Adrian Călugăru

Vezi și

Azi, dar candva – 26 octombrie

26 oct 1957 – A decedat Nikos Kazantzakis, romancier, dramaturg, poet, traducator si eseist grec, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *