Home / GeopoliticALL / Asia-Pacific / Sirienii inaugurează Parcul “Kim Il Sung” în Damasc

Sirienii inaugurează Parcul “Kim Il Sung” în Damasc

Guvernul sirian a inaugurat un parc ce poartă numele lui Kim Il Sung, în onoarea părintelui Coreei de Nord. Parcul inaugurat în sud-vestul Damascului are o suprafaţă de 9000 metri pătraţi. Strada adiacentă parcului poartă şi ea numele lui Kim Il Sung şi are o lungime de 1 kilometru. 

Agenţia de ştiri oficială a Siriei a declarat pe 31 august că ceremonia susţinută pentru inaugurarea parcului a fost şi o modalitate de a sărbători 70 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitoresc Nord Coreean, conform Al Jazeera.

Pe durata ceremoniei  sirienii şi-au prezentat omagiile față de familia lui Kim Jong Un. Kim Il Sung a fost bunicul lui Kim Jong Un și a fost președintele Coreei de Nord pentru aproape 25 de ani. Oficialii nord-coreeni şi cei sirieni au jurat că îşi vor menţine relaţiile bune de prietenie și suport reciproc. Membrii ai Partidului Baath, care dețin actualmente puterea în Siria, oficiali ai Ambasadei Coreei de Nord din Damasc și membrii ai Asociației pentru Prietenia Siriană-Nord-Coreeană au participat la eveniment.

Ja Myong Ho, ambasadorul Phenianului din Damasc, a declarat că: „Războiul civil din Siria este rezultatul conspirațiilor Statelor Unite și a marionetelor americanilor. Am încredere că Armata Arabă Siriană va ieși victorioasă. Acest parc este expresia respectului și a dragostei pe care statul sirian și sirienii le poartă Marelui Lider Kim Il Sung”.

Ministrul de externe sirian, Faisal Mikdad a declarat la rândul său că este „recunoscător Republicii Populare Democrate Coreene pentru suportul oferit Siriei în fața terorismului”. Acesta a mai declarat: „Statul nord-coreean reprezintă un exemplu pentru Siria și războiul civil al acesteia. Kim Il Song a fost un  lider și conducător istoric, faimos pentru lupta pe care a dus-o pentre eliberarea și consolidarea propriului stat. Pentru acest motiv el merită să fie onorat și în Siria”.

Întrebat ce părere are despre critica adusă de comunitatea internațională liderului nord-coreean, ministrul de externe sirian a declarat că: „Oricine îl critică pe Kim Il Sung e absurd și stupid”.

Relațiile dintre Siria și Coreea de Nord s-au menținut de-a lungul timpului, consolidându-se odată cu sprijinul pe care Phenianul l-a oferit sirienilor în reconstruirea facilităților nucleare, distruse de un raid israelian în 2007.

Despre Marilena Veronica Ene

Vezi și

ANALIZĂ: Primele semnale din timpul administrației Biden ale poziționării SUA în politica externă

Material realizat de Anca-Maria Barbu Începutul mandatului noului președinte al Statelor Unite ale Americii a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *