Home / Politica si... / Criza / Premierul Finlandei își oferă locuința pentru găzduirea refugiaților
Juha Sipila, unul dintre actorii politici, pe lângă alte personalități care s-au implicat la nivel personal pentru a oferi un exemplu în gestionarea celei mai grave crize sociale din ultimele decenii

Premierul Finlandei își oferă locuința pentru găzduirea refugiaților

Premierul Finlandei, Juha Sipila, a anunțat că își va pune locuința la dispoziție pentru a găzdui refugiați, începând din luna ianuarie a anului viitor, adăugându-se altor personalități din lumea politică sau culturală ce au reacționat în acest fel ca urmare a valului de imigranți din Orientul Mijlociu care caută adăpost în statele europene, precizează The Telegraph.

”Ar trebui să ne privim în oglindă și să ne întrebăm cum putem ajuta”, a declarat Sipila postului tv național YLE. Acesta a precizat că locuința sa din Kempele, aflată în nordul Finlandei, este destul de puțin folosită și va sta la dispoziția cazării solicitanților de azil începând de anul viitor.

Sipila a afirmat că planul Uniunii Europene de a distribui cei 120.000 de refugiați care sosesc din Grecia, Italia și Ungaria ar trebui să se bazeze pe voluntariat și, a mai precizat premierul finlandez, speră ca Finlanda să ofere un exemplu în acest sens. Totodată, guvernul de la Helsinki a dublat vineri numărul estimat de solicitanți de azil pe care ar fi pregătiți să-l primească, până la 30.000 de persoane.

Anterior, fostul premier socialist al Ungariei, Ferenc Gyurcsany, a anunțat că-și deschide porțile casei în care locuiește pentru grupurile de refugiați. ”Sunt o persoană obișnuită”, a afirmat acesta explicându-și gestul.

Nici artiștii sau cluburile sportive profesioniste nu au rămas fără reacție la criza refugiaților. Muzicianul irlandez Bob Gedolf a criticat gestionarea crizei de către Uniunea Europeană, afirmând că resimte ”o profundă rușine și o monstruoasă trădare văzând cine suntem defapt și cine credem că suntem”. Acesta a precizat că poate găzdui imediat trei familii de refugiați într-o casă pe care acesta o deține în Kent și încă una într-un apartament din Londra. De asemenea, clubul german Bayern Munchen a anunțat că donează 1 milion de euro pentru găzduirea refugiaților care ajung în regiunea bavareză, unul dintre exemplele de implicare socială care vine în întâmpinarea răspunsului greoi și deseori criticat al politicienilor europeni față de această provocare.

Despre Adrian Călugăru

Vezi și

Refugiații trebuie să aibă acces la vaccinul împotriva Covid-19, afirmă Organizația Internațională pentru Migrație

Articol redactat de Miruna Toma Refugiații din Uniunea Europeană ar trebui să aibă acces în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *