Home / GeopoliticALL / Asia-Pacific / Laptele vacilor din India, contaminat din cauza gunoaielor ingerate

Laptele vacilor din India, contaminat din cauza gunoaielor ingerate

Industria alimentară din India se confruntă cu o criză de igienă după ce o importantă firmă de producere a laptelui a fost reclamată că vacile sale produc lapte contaminat, relatează The Telegraph. Reclamaţia a fost făcută de mai mulţi avocaţi din Uttar Pradesh, un stat cu o importantă producţie de lapte din India, motivaţia acestora fiind că stăpânii vacilor le lasă să colinde nesupravegheate pe străzi, iar acestea se hrănesc cu gunoaie, fapt care alterează calitatea laptelui.

Plângerea a fost făcută la Curtea de Justiție din India, unde judecătorii au ordonat să le fie impusă sentința cu închisoarea pe viață acelora care sunt vinovați de contaminarea laptelui.  Vacile au început să mănânce plastic și hârtie în loc de iarbă și frunze atunci când sunt trimise la păscut,” a adăugat unul din avocați. De asemenea, în timpul audienţei s-a declarat faptul că, atunci când vacile se întorceau la lăptărie, laptele lor era alterat după ce din hrana acestora a făcut parte vopsea, detergenți, sodă caustică, uree și șampon.        

Avocații guvernului Uttar Pradesh, unde lăptăriile sunt cunoscute pentru laptele lor cremos, au dezvăluit că, în testele făcute în anii 2012-2013, mai mult de un sfert din cele 4.500 de mostre de lapte conțineau detergent, amidon și înălbitor artificial. Însă, în testele făcute recent după luna august a anului trecut, mai mult de o treime din cele 613 mostre erau contaminate.  S-a constatat o creștere considerabilă a contaminării în săptămânile înainte de festivaluri, când oamenii își făceau cadouri dulciuri care conțineau lapte din India.

Judecătorul Vikramjit Singh a spus că i-au căzut dinții după ce a băut “laptele modificat”. Magistraţii au declarat că infractorii ar trebui să fie închiși pe viață și că guvernele statelor să își îmbunătățească monitorizarea prin mai multe verificări inopinate.

Despre Marina Cristescu

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *