Home / GeopoliticALL / Europa / Atentat în Rusia: 13 morţi şi zeci de răniţi după detonarea unei bombe în gara din Volgograd

Atentat în Rusia: 13 morţi şi zeci de răniţi după detonarea unei bombe în gara din Volgograd

O explozie produsă în dimineaţa de duminică, 29 decembrie, în gara din oraşul Volgograd a provocat moartea a cel puţin 13 persoane, alte 40 fiind rănite, informează BBC. Deflagraţia a fost provocată de o femeie kamikaze, în apropierea detectoarelor de metale din interiorul gării, primele suspiciuni îndreptându-se către un atentat terorist provocat de islamiştii militanţi din Cecenia. 

Explozia a distrus o mare parte din cladire şi a produs panica in randul populatiei. “Am vazut bucati de fier arse, geamuri sparte si oameni intinsi pe strada”, a declarat un martor al evenimentelor.

Poliţia consideră că este vorba de un atentat terorist.  Acesta nu este primul incident de acest fel în regiune: în urmă cu 2 luni, o femeie a detonat o bombă într-un autobuz, ucigând 6 oameni; de asemenea, în urmă cu doar 3 zile, o maşina-capcană a omorat 3 oameni in Pyatigorsk, oras aflat la doar 270 de km de Soci, locul de desfăşurare al Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014.

Anterior, în luna iulie, liderul insurgenţilor ceceni, Doku Umarov, a postat un clip video online în care i-a îndemnat pe militanţi să uzeze de “maximum de forţă” pentru a împiedica pregătirile pentru desfăşurarea Jocurilor Olimpice.

Volgograd, un oraş cu aproape 1 milion de locuitori, se află în sudul Rusiei, foarte aproape de Soci. Îngrijorarea autorităţilor de la Moscova este cu atat mai mare cu cât securitatea  din zonă devine extrem de importantă în contextul organizării Jocurilor Olimpice de Iarnă, care vor începe pe 7 februarie.

 

Despre Marina Isabella Pirnea

Vezi și

Conflictul din Ucraina intră în cea de-a treia zi de confruntări

Ziua de 25 februarie 2022, cunoscută și drept a doua zi de la invadarea teritoriului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *