Home / GeopoliticALL / Asia-Pacific / Discuţii reluate după mai multe luni de tensiuni între cele două Corei

Discuţii reluate după mai multe luni de tensiuni între cele două Corei

Head of the North Korean high-level delegation, Won talks with his South Korean counterpart Kim during their talks at the Peace House in PanmunjomPrimele relaţii după mai multe luni de tensiuni între Coreea de Nord și de Sud au avut loc miercuri, fiind luate în discuţie modalităţi pentru îmbunătățirea legăturilor dintre cele două țări. În acelaşi timp Coreea de Sud și Statele Unite au intensificat exercițiile militare din regiune, fapt ce a provocat nemulţumirea Coreei de Nord. Cele două părți s-au întâlnit la sugestia Nordului, relatează Reuters.

Întâlnirea a avut loc în satul Panmunjom, aflată la granița acestora, unde s-a discutat o serie de probleme, incluzând reuniunile de familie care au fost separate datorită Războiului Coreean din anii 1950-1953, potrivit relatărilor unui oficial al Coreei de Sud.

Se pare că liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, dorește să facă o vizită în China, aliatul său cel mai puternic, pentru a-şi consolida legitimitatea de conducător. Kim Jong-un, despre care se crede că are 30 de ani, a preluat puterea după moartea tatălui acestuia, în decembrie 2011.

În cursul săptămânii viitoare vor avea loc reuniunile de familie la cabana din Munții Kumgang din Coreea de Nord, un eveniment umanitar considerat drept foarte important de către Coreea de Sud. Totuși, Kim Jong-un a amenințat că va anula reuniunea din cauză că un bombardier american ar fi survolat împrejurimile peninsulei coreene în urmă cu săptămână.

Despre Marina Cristescu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *