Home / GeopoliticALL / Asia-Pacific / Cetățeni americani acuzați de spionaj economic în favoarea Chinei

Cetățeni americani acuzați de spionaj economic în favoarea Chinei

Doi cetățeni americani au fost condamnați pentru spionaj economic de către o curte de justiție din statul California, relatează BBC.com.

Walter Liew și Robert Maegerle au fost găsiți vinovați de furtul unei metode de fabricare a dioxidului de titaniu folosit exclusiv de către conglomeratul american DuPont. Cei doi au vândut metoda grupului Pangang, o firmă de stat a Chinei.

Liew și soția sa au pornit o companie în Statele Unite în anii 1990 și au angajat mai mulți foști angajați ai grupului DuPont în vederea aflării metodei de a fabrica dioxidul de titaniu.

Liew, firma sa USA Performance Technology Inc. și Maegerle au vândut metoda de fabricare pentru suma de 20 de milioane de dolari.

Cât despre ceilalți doi oameni de știință implicați în caz, unul a admis că este vinovat de conspirare în vederea comiterii de spionaj economic, iar celălalt s-a sinucis.

Avocatul lui Liew a declarat că este dezamăgit de verdictul pronunțat și că va face apel la o curte superioară. Apărarea sa a fost că metodele vândute de Liew aparțineau domeniului public, și nu erau un secret al companiei DuPont.

Procurorul american Melinda Haaf a declarat că „acest verdict demonstrează faptul că guverne străine atacă siguranță națională și economică a Statelor Unite prin eforturi de a fura proprietatea intelectuală a companiilor americane”.

Despre Traian Ionescu

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *