Home / Politica si... / Criza / Parlamentarii Crimeei votează alăturarea regiunii la Federația Rusă

Parlamentarii Crimeei votează alăturarea regiunii la Federația Rusă

Membrii Parlamentului din Crimeea au votat ca Regiunea Autonomă Crimeea să devină parte din statul rus într-o acțiune considerată ca fiind neconstituțională de către guvernul ucrainean, relatează BBC.co.uk.

Crimeea, o regiune cu o populație majoritar rusofonă, a fost un major punct de tensiune țntre Ucraina și Rusia în ultimele zile. Forțe pro-rusești și forțe rusești controlează de facto peninsula ce se bucură de un grad major de autonomie.

Anunțul potrivit căruia Crimeea va deveni provincie rusească va fi intens discutat la următoarea întâlnire a membrilor UE la care se va discuta situația trupelor rusești aflate în Crimeea.

Purtătorul de cuvânt al Autorității Prezidențiale Ruse, Dmitry Peskov, a declarat că președintele Vladimir Putin a luat cunoștință de votul Parlamentului din Crimeea și răspunsul său oficial este așteptat de oficialii din peninsula crimeeană.

În cursul lunii acesteia se așteaptă organizarea unui referendum în care locuitorii Crimeii vor vota dacă sunt în favoarea reunirii cu Rusia sau rămânerii Crimeii ca parte integrantă a Ucrainei.

 

Despre Traian Ionescu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *