Home / GeopoliticALL / America Latina / Poliţia din Brazilia, acuzată că ucide 6 persoane pe zi

Poliţia din Brazilia, acuzată că ucide 6 persoane pe zi

 

article-2592613-1CB3FCE400000578-933_964x667

Angajații poliției din Brazilia sunt acuzați că sunt principalii vinovați pentru moartea a cel puțin 6 persoane în fiecare zi, potrivit unui studiu realizat de o organizație neguvernamentală din domeniul siguranței publice, precizează The Guardian.

Forțele de ordine din Brazilia sunt acuzate de exces de violenţă de către siguranţa publică, lucru care alertează presa mondială. Potrivit raportului realizat de organizaţia non-guvernamentală, ”poliţia abuzează de forţa letală, ca răspuns la crime şi violenţe”.

Studiul realizat de Forumul Brazilian pentru Siguranța Publică scoate la iveală faptul că poliţia a ucis 11.197 de oameni în ultimii 5 ani, în timp ce în Statele Unite ale Americii agenţii responsabili cu aplicarea legii au ucis 11.090 de oameni în ultimii 30 de ani. Rezultatul acestui studiu este destul de îngrijorator , atât pentru populaţia Braziliei, cât şi pentru reputaţia autorităţilor statului.

Deşi informaţiile publicate de Forumul Brazilian al Siguranţei Publice din Sao Paolo sunt grave şi deloc de neglijat, studiile arată că anul trecut doar în Rio de Janeiro au avut loc 416 crime. De asemenea, unul dintre aceste studii arată un număr enorm de persoane decedate: 50.806 – iar toate acestea sunt considerate crime.

Un procent de 70% al acestor crime este acordat persoanelor de culoare, iar potrivit statisticilor, mai mult de jumătate aveau vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani. Deşi Brazilia este un stat cu un număr mare de crime, numărul acestora întârzie să scadă, în ciuda implicării forțelor de ordine și a intervențiilor acestora pentru stoparea violențelor.

Despre PoliticALL

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *