Home / GeopoliticALL / Asia-Pacific / Politica de sterilizare a femeilor din India, criticată după decesul celor 14 femei din statul Chhattisgarh

Politica de sterilizare a femeilor din India, criticată după decesul celor 14 femei din statul Chhattisgarh

 

106932-20120301Sterilizarea reprezintă cea mai ieftină metodă de stopare a creşterii continue a populaţiei din India, aceasta reprezentând soluția cea mai la îndemână pentru controlarea  numărului de locuitori ai țării. În ultimii ani s-au organizat numeroase campanii de sterilizare a femeilor, lucru care a dus la o scădere a creşterii populaţiei de la 2,3% în anii ’70 la 1,6% azi, scrie The Guardian. 

Această metodă a scăderii populaţiei se practică încă din anii ’70, dar era aplicată în principal bărbaţilor. În zilele noastre, sterilizarea se aplică persoanelor de gen feminin, în tabere organizate în satele cele mai sărace. Mai mult, însă, problema sterilizării femeilor a cauzat un scandal de proporții în India, după ce recent 14 femei și-au pierdut viața în urma unor intervenții chirurgicale de acest gen.

Deşi în ultimii ani, India a avut parte de o creştere economică remarcabilă, guvernul preferă încă metoda mai ieftină a stopării creşterii populaţiei, sterilizarea, în detrimental aceleia care trebuie să ofere femeilor o educaţie in ceea ce priveşte contraceptivele şi pilulele. India rămane ţara cu cea mai rată de sterilizare, de 37%, faţă de China care are un procent de 29%. Conform guvernului, in anii 2011-2012 au fost sterilizate 4,6 milioane de femei.

Această metodă a devenit una periculoasă, după ce  14 femei au murit şi alte 20 sunt în stare gravă după operaţiile de sterilizare efectuate la o clinică publică din statul indian Chhattisgarh. Acestea au apelat la serviciile publice, chiar dacă acestea sunt unele precare, deoarece fiecare trebuia să primească 1400 de rupii (circa 1o euro) pentru efectuarea intervențiilor.

Pratap Singh, reprezentantul Departamentului de Sanatate şi Familie al Consiliulului din Chhattisgarh a afirmat că sterilizarea face parte dintr-un program voluntar. Au avut loc mai multe neînţelegeri la nivelul oficialilor locali ai Chhattisgarh-ului , care au declarat ca a fost setat un target pentru 220.000 de sterilizari pe an, şi între oficialii din Delhi care au negat existenţa acestui target.

Pâna la rezolvarea acestor conflicte, cei care au de suferit sunt cetăţenii Indiei, în special cei care aparţin unor comunităţi sărace, pentru că după cum se pare măsurile ce privesc sterilizarea nu se vor îmbunătăţi curând. India este văzută ca fiind viitoarea cea mai numeroasă ţară din lume, populaţia ei fiind de așteptat să crască de la 1, 25 de milioane pana la 1, 5 milioane până în 2030.

Despre PoliticALL

Vezi și

Italia a recurs la blocarea exportului unui transport masiv de doze de vaccin AstraZeneca împotriva Covid-19 către Australia

Guvernul italian a adoptat o decizie care permite blocarea exportului unui transport important al dozelor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *