Home / Politica si... / Afaceri / Banca Mondială: Economia mondială se află acum la răscruce

Banca Mondială: Economia mondială se află acum la răscruce

Banca Mondială a anunţat că economiile ţărilor prospere sunt pe cale de a se îmbunătăţi, dar creşterea economiilor ţărilor occidentale este în pericol de scădere după oprirea măsurilor pachetului de stimulus economic al guvernului SUA, conform BBC.co.uk.

Rezerva Federală a Statelor Unite a început să reducă din programul de achiziţionare a obligaţiunilor financiare, o mişcare ce va duce la creşterea ratelor dobânzilor, afectând fluxul banilor şi economiile emergente.

“Creşterea economică va duce la întărirea economiilor prospere şi a economiilor emergente, dar există riscuri economice ce ameninţă recuperarea economiei mondiale”,a anunţat preşedintele Băncii Mondiale Jim Yong Kim.

Analiştii economici au prognozat că PIB-ul global va creşte cu 3.2% în acest an, faţă de 2.4% în anul 2013 şi economiile emergente vor contribui la această creştere cel mai mult.

Într-un interviu pentru BBC, Andre Burns a recunoscut că măsura Rezervei Federale ar putea afecta economiile ţărilor în cale de dezvoltare precum Brazilia, Turcia, India sau Indonezia, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Despre Traian Ionescu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *