Home / GeopoliticALL / Asia-Pacific / Data alegerilor anticipate din Thailanda, menţinută în ciuda blocajelor din capitala Bangkok

Data alegerilor anticipate din Thailanda, menţinută în ciuda blocajelor din capitala Bangkok

Alegerile parlamentare din Thailanda vor avea loc pe data de 2 Februarie, aşa cum a fost stabilit până acum, în ciuda protestelor ce au dus la blocarea capitalei Bangkok, scrie BBC.

Protestatarii cer ca prim ministrul Yingluck Shinawatra să demisioneze şi în locul său să fie numit un Consiliu Popular, neales de către cetăţeni, care să impună un program de reforme.

Doamna Shinawatra este considerată de către protestatari ca fiind o marionetă pentru fratele ei, fostul Prim Ministru Thaksin Shinawatra. Aceasta s-a oferit să negocieze cu liderul protestatarilor, dar acesta a respins orice înţelegere.

Vice-prim ministrul Pongthep Thepkanchana a declarat că sprijinul pentru protestanţi şi liderul lor este în scădere, deşi protestatarii au blocat artere principale din Bangkok şi au ameninţat că vor bloca alimentarea cu apă şi electricitate a caselor unde locuiesc membrii cabinetului Yingluck.

Opt cetăţeni au murit în protestele anti-guvernamentale ce au început anul trecut în noiembrie, pe fondul încercărilor cabinetului de a promova o lege a amnistiei ce ar fi dus la întoarcerea din auto-exil a fostului prim ministru.

Despre Traian Ionescu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *