Home / GeopoliticALL / Asia-Pacific / Homosexualitatea redevine infracţiune în India

Homosexualitatea redevine infracţiune în India

GayIndia2Legea prin care homosexualitatea este considerata o infractiune a fost reinstituita in urma unei decizii luate de Înalta Curte de Justiție a Indiei, decizie care reprezintă un mare pas înapoi al acestei ţări în privinţa drepturilor minorităţilor sexuale, relatează BBC.

Conform unei legi vechi de 153 de ani, homosexualitatea era considerata un act nenatural si putea fi pedepsita cu pana la 10 ani de închisoare. În 2009, Înalta Curte de Justiţie a considerat această lege drept discriminatorie şi a acceptat faptul că atât timp cât este vorba de doi adulţi şi există consens, nu poate fi considerată infracţiune.

Reconsiderarea legii care permitea homosexualitatea a fost realizată în urma petițiilor din partea unor grupări sociale, politice şi religioase.

Ministrul de justiție al Indiei, Kapil Sibal, a declarat că va respecta decizia luată de Curtea de Justiție dar nu a menționat dacă exista vreun plan ca această lege să fie schimbată. Considerând că se apropie alegerile, șansele ca o noua lege sa fie implementata sunt totuşi mici.

Suporteri ai drepturilor comunității homosexuale văd această decizie ca pe o îngrădire a drepturilor şi şi-au afirmat intenția de a face apel la Înalta Curte de Justiție. Cu toate astea, grupări religioase precum comunitățile de musulmani si creștini au acceptat cu brațele deschise aceasta hotărâre şi sunt asteptati să facă presiuni pentru menţinerea acesteia.

Despre Adrian Florin Bojedariu

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *