Home / GeopoliticALL / Asia-Pacific / 41 de prizonieri politici au fost eliberati in Birmania

41 de prizonieri politici au fost eliberati in Birmania

MYANMAR_-_prizonieri_politiciConform promisiunii presedintelui Thein Sein de a elibera pe toti cei considerati pe nedrept prizonieri politici in fostul regim, 41 de persoane au fost eliberate din inchisoare, miercuri, scrie BBC.

Odata cu trecerea de la fostul regim militar la actualul regim reformist, eliberarea prizonierilor politici a fost una din deciziile noii puteri.

Conform unei estimari a Asociatiei pentru Asistarea Prizonierilor Politici din Brimania in jur de 40 de oameni inca se mai afla in inchisoare si peste 230 se confrunta cu acuzatii in urma activitatii lor politice.

Sub privirile atente ale unei comisii desemnate de presedintele Thein Sein, sunt analizate listele cu prizonieri politici si numele celor ce sunt considerati nedreptatiti trimise direct catre acesta pentru luarea unei decizii.

Printre cei eliberati miercuri se numara si D Nyein Lin, liderul unui protest impotriva controversatei mine de cupru de la Letpadaung. Acesta a fost eliberat din inchisoarea Insein din Yangon, unde sunt tinuti majoritatea prizonierilor politici.

Aceasta eliberare coincide, ca si in datile anterioare cu importante evenimente politice. Anuntul a fost facut inainte ca presedintele Sein sa participe la o intanire intre Japonia si Asociatia Natiunilor din Sud-Estul Asiei si cu cateva ore inainte ca liderii regionali sa se stranga in capitala pentru deschiderea Jocurilor Asiei de Sud-Est.

Despre Adrian Florin Bojedariu

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *