Home / Politica si... / Conflict / Reacția Moscovei după o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei: ”Statele Unite contribuie la agravarea crizei mondiale”

Reacția Moscovei după o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei: ”Statele Unite contribuie la agravarea crizei mondiale”

Rusia a criticat dur cea mai recentă rundă de sancțiuni adoptate de Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii în urma implicãrii sale în conflictul din Ucraina, acuzând Washington-ul de agravarea crizei mondiale și de micsorarea șanselor de pace precum și de ”stabilitate politică globală”, scrie CNN.

Acest comunicat de presa emis de catre Moscova a venit după anunțul președintelui SUA, Barack Obama, care a dat startul unei noi serii de contravenții întreptate către Rusia, drept urmare a săvârșirii unor fapte ce au afectat integritatea Ucrainei.

Statele Unite și aliatii săi, în frunte cu guvernul de la Kiev, acuză Rusia de acordare de ajutor în mod implicit și explicit separatiștilor ce revendică regiuni din țară si ce duc un conflict deschis cu armata ucraineană. Moscova și-a exprimat susținerea pentru rebeli, dar a negat orice implicare directă, chiar și în momentul când NATO și alte state au acuzat armata rusă de încălcarea teritoriului ucrainean și deschiderea focului împotriva trupelor autohtone.

Cabinetul ministerului de externe al Rusiei a emis un comunicat de presă în care califică ultimele sancțiuni primite din partea vestului drept ”un nou pas realizat de administrația americană în agravarea conflictului existent”. De asemenea, oficialii ruși au declarat că Washington-ul ”dorește să agraveze starea de conflict din Ucraina” și nu sa o rezolve.

În cadrul unei conferințe de presă, Barack Obama a declarat ca organizațiile internaționale monitorizează cu atenție evenimentele petrecute din momentul încheierii acordului de pace de la Minsk, dar ca acestea nu au adunat dovezi relevante pentru a dovedi că Rusia a încetat să acorde ajutor rebelilor.

Un ofițer militar al NATO a declarat săptămâna trecută faptul că Rusia numară aproximativ 1.000 de militari infiltrați în partea de est a Ucrainei, în scadere față de ultimele săptămâni. NATO estimează de asemenea  că alte 20.000 de trupe se află aliniate la graniță.

 

Despre Cristina Merticaru

Vezi și

Conflictul din Ucraina intră în cea de-a treia zi de confruntări

Ziua de 25 februarie 2022, cunoscută și drept a doua zi de la invadarea teritoriului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *