Home / GeopoliticALL / Asia-Pacific / Afirmaţii scandaloase ale unui ministru regional din India: “Uneori, violul este bun, alteori rău”

Afirmaţii scandaloase ale unui ministru regional din India: “Uneori, violul este bun, alteori rău”

Ministrul regional al Internelor din statul Madhya Pradesh a făcut o serie de afirmaţii scandaloase în privinţa abuzurilor sexuale comise împotriva femeilor din India, la câteva zile după ce două adolescente de 12 şi 14 ani au fost violate, apoi spânzurate în statul Uttar Pradesh. Babulal Gaur, responsabilul pentru lege şi ordine al guvernului regional al Bharatiya Janata (BJP), partidul premierului Narendra Modi, a afirmat că violul este “o crimă socială”, iar aceasta este “uneori un lucru bun, alteori unul rău”. 

Gaur a afirmat că violul nu poate fi pedepsit decât dacă este declarat la poliţie. „Violul este o crimă socială care depinde de bărbați și femei. Uneori este bine, uneori este rău”, a spus Babulal Gaur, ministru responsabil pentru lege și ordine.

Tatăl și unchiul uneia dintre victime au declarat că au încercat să raporteze crima, dar poliția nu le-a ascultat cererea. În urma acestor declarații, trei suspecți de crimă au fost arestați, alături de polițiștii care au fost acuzați că au încercat să acopere incidentul.

Primul-ministru Modi, ales trecută după o victorie răsunătoare în alegeri, nu a comentat până acum crimele din satul Katra Shahadatganj, aflat foarte aproape de capitala Delhi.

În India, un viol are loc în medie la 21 de minute, poliţia fiind acuzată că eşuează să aplice legea. Mulayam Singh Yadav, șeful partidului care guvernează zona a criticat modificările legislație care prevăd pedeapsa cu moartea pentru viol: „Băieții fac greșeli. Ar trebui să fie spânzurați pentru viol?”

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon s-a declarat îngrozit la aflarea veștii despre violarea și uciderea celor două fete. „Spunem NU acestei atitudini desconsiderante, distructive cum că băieții vor fi băieți”, a spus acesta făcând aluzie la declarațiile făcute de Mulayam Singh Yadav.

 

Despre Marina Isabella Pirnea

Vezi și

Reglementarea accesului la rețeaua „world wide web” sau sfârșitul Internetului așa cum l-am cunoscut până acum

Material realizat de Miruna Toma Rețeaua globală care presupune acces garantat la toate resursele informative …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *