Home / Politica si... / Criza / Oleksandr Turcinov, noul președinte interimar al Ucrainei. Parlamentarii au primit termen până marţi să învestească noul Guvern

Oleksandr Turcinov, noul președinte interimar al Ucrainei. Parlamentarii au primit termen până marţi să învestească noul Guvern

Președintele Parlamentului, Olexandr Turcinov, a fost învestit președinte interimar al Ucrainei după ce Viktor Ianukovici a fost demis sâmbata aceasta. Turcinov i-a anunțat pe membrii parlamentului că au termen până marți să formeze un guvern de uniune națională, conform BBC.co.uk.

Parlamentul a votat și rechiziționarea reședinței de lux a fostului președinte, care se a părăsit Kievul și a criticat acțiunile parlamentului, descriindu-le ca fiind o lovitură de stat.

Iulia Timoșenko a ieșit în Piața Independenței sâmbăta seara și s-a adresat protestatarilor, cerându-le să continue protestul și mulțumindu-le pentru sacrificiile lor.

Conform Ministerului Sănătății, 88 de cetățeni ucrainieni au fost uciși în lupte de stradă duse în ultima săptămână.

Turcinov a declarat că formarea unui guvern este prioritară, iar această declarație a fost susținută și de Vitali Kliciko, care și-a anunțat și candidatura pentru alegerile prezidențiale de pe data de 25 mai.

Despre Traian Ionescu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *