Home / Politica si... / Afaceri / Uruguay stabileşte condiţiile de producţie şi consum ale marijuanei

Uruguay stabileşte condiţiile de producţie şi consum ale marijuanei

Los Angeles City Council Votes To Ban Medical Marijuana DispensariesAutoritățile din Uruguay au dezvăluit cum va decurge producerea si comercializarea marijuanei în întreaga țară, odata cu aplicarea măsurii de legalizare a acesteia, informează BBC.

Farmaciile autorizate vor vinde marijuana pentru mai puțin de 1$ gramul, consumatorii având limita de consum de 40 de grame pe lună.

Legea mai specifică faptul că fiecare familie poate crește până la șase plante de cannabis, iar marijuana va putea fi consumată în aceleași locuri în care este permis și tutunul.

Anul trecut, Uruguay a devenit prima țară din lume care a legalizat creșterea,comercializarea si consumul marijuanei. Legea propusă de președintele Jose Mujica va intra în vigoare începând cu data de 5 mai.

Un oficial al guvernului a dezvăluit presei că prețul gramului de marijuana va fi de circa 20-22 pesos (0.85$-0.95$). Diego Canepa a declarat că în următoarele 15 zile se așteaptă ca guvernul să lanseze condițiile de aprobare pentru companiile interesate de cultivarea drogului. “Spre sfârșitul lui noiembrie, începutul lui decembrie, comercializarea marijuanei se va realiza prin farmaciile de pe tot teritoriul țării” ,a declarat acesta.

Guvernul estimează că cererea curentă de marijuana din Uruguay este de aproximativ 18-22 tone, echivalentul a 10 hectare de plantații de cannabis. Utilizarea marijuanei va fi permisă în majoritatatea locurilor publice unde este permis și tutunul – exceptând incinta locurilor de muncă. Totodată, consumul rămâne interzis şoferilor, aceştia urmând să primească aceleași sancțiuni precum cei care conduc sub influența alcoolului.

Guvernul din Uruguay speră că legea va contribui la identificarea grupurilor ilegale de traficanți, însă criticii sunt de părere ca aceasta va înrăutăți situația, numarul persoanelor expuse la dependență crescând.
Unul dintre rapoartele recente ale ONU a criticat legalizarea drogurilor, motivând va aceastea reprezintă un pericol pentru sănătate.

Despre Marilena Veronica Ene

Vezi și

Vaccinurile pot fi considerate cauza unor afecțiuni medicale fără dovezi științifice, după un verdict al Curții Europene de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a decis, miercuri, că instanțele pot considera vaccinurile drept cauze ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *