Home / Politica si... / Afaceri / Forbes: Londra este cel mai influent oraș din lume

Forbes: Londra este cel mai influent oraș din lume

Cel mai recent studiu realizat de către publicația Forbes arată că, în ciuda declinului economic, Londra s-a menținut în poziția de cel mai influent oraș din lume, informează The Telegraph.

Capitala Marii Britanii a obținut acest loc grație rețelelor sale de transport care fac legătura cu fiecare colț al lumii, dar și datorită unui mediu de reglementare liber și a sistemului său politic care, în timp, s-a dovedit a fi un model pentru restul statelor lumii.

Totuși, publicația de business adaugă statutului primului clasat faptul că locul său în top se datorează în mare parte istoriei sale, tradițiilor și „inerției” – Londra a fost întotdeauna un oraș influent.

„Inerția și folosirea ei într-un mod lucrativ au fost elementele principale ale evaluării Londrei în studiul nostru”, scrie Forbes. „ Niciun oraș nu s-a remarcat în acest aspect mai mult decât capitala britanică. Chiar și după mai mult de un secol de declin colonial, Londra încă este lider mondial”.

Clasamentul a fost realizat în funcție de opt factori : nivelul de investiții străine, numărul de sedii principale ale corporațiilor de succes, sectorul de activitate predominant, dificultatea de a face legătura cu celelalte capitale ale lumii, rata de dezvoltare a serviciilor financiare, influența tehnologiei și a mass-mediei, și diversitatea rasială.

Top 10 cele mai influente orașe ale lumii, conform Forbes:

  1. Londra
  2. New York
  3. Paris
  4. Singapore
  5. Tokyo
  6. Hong Kong
  7. Dubai
  8. Beijing
  9. Sydney
  10.  San Francisco, Los Angeles și Toronto

Despre Cristina Merticaru

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *