Home / Politica si... / Conflict / John Kerry plănuieşte recunoaşterea Israelului ca stat iudaic

John Kerry plănuieşte recunoaşterea Israelului ca stat iudaic

Un proiect al planului de pace din Orientul Mijlociu, formulat de Secretarul de Stat American, John Kerry, va propune recunoaşterea Israelului ca stat evreiesc, o condiţie pe placul liderilor de la Tel-Aviv, dar care riscă să provoace furia palestinienilor, susţine Telegraph.co.uk.

John Kerry a redactat acest plan şi se pregăteşte să îl prezinte premierului Benjamin Netanyahu luna viitoare când acesta va vizita SUA pentru a discuta cu preşedintele Barack Obama şi pentru a ţine o cuvântare în faţa AIPAC, un organism de lobby american pro-israelian.

Conform planului, Israelul va fi considerat “statul-naţiune al poporului iudaic”, iar Palestina va fi recunoscută ca “statul-naţiune al poprului palestinian”.

O altă concesiune făcută Israelului propune ca în cadrul viitoarelor graniţe să poată fi ţinut cont de schimbările demografice, o mişcare ce a fost criticată de către palestinieni ca dând posibilitatea Israelului de a îşi menţine mai mult teritoriu cu ajutorul aşezământelor din Ierusalimul de Est, pe care le consideră ilegale.

Despre Traian Ionescu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *