Home / GeopoliticALL / Japonia face pregătiri de apărare

Japonia face pregătiri de apărare

Japonia face pregătiri pentru un contra-atac  împotriva Correi de Nord în cazul în care acesta va lansa rachete balistice în urmatoarele săptămâni, după ce Phenianul a făcut demostrații de forță cu arme de calibru mediu, spun surse citate de Reuters. Japan's Defence Minister Onodera reviews troops from the Japanese Ground Self-Defense Force 1st Airborne Brigade during an annual new year military exercise in Funabashi

Ministrul apărării Itsunori Onodera a emis la sfârșitul săptămânii trecute un ordin de apărare valabil până în data de 25 aprilie, când se celebrează fondarea armatei nord-coreene.

În urma comunicatului menit să pregatească armata pentru alte atacuri cu rachete, o navă bombardieră a fost lansată în Marea Japoniei, ce are ordin de tragere în cazul în care nord-coreenii vor ataca.

Tensiunile s-au construit între Japonia și vecinii săi de la Phenian de când, într-un act aparent de sfidare armata a tras la 26 martie două rachete de tip Rodong, chiar în timpul negocierilor asupra tratatului nuclear dintre Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii și Coreea de Nord.

Acestui act i-a urmat o serie de bombardări cu rachete de raza scurtă, desfășurate în ultimele două luni, care au căzut în mare după ce au străbătut 650 km spre țărmul Japoniei. Distanța este cu aproximativ 400 km mai puțin decât raza lor estimată de atac, spun autoritățile de la Tokyo.

Onodera nu a facut nicio declarație publică în privința noilor interceptări ale rachetelor pentru a nu pune paie pe foc în negocierile care se duc în prezent între Japonia și Coreea de Nord cu privire la programul nuclear ar Phenianului.

Navele bombardiere Aegis din Marea Japoniei sunt echipate un sisteme avansate de radar capabile să detecteze ținte multiple și să transporte rachete de raza lungă.

 

Despre Cristina Merticaru

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *