Home / Politica si... / Conflict / Gruparea ISIS lansează o campanie pentru atragerea turiștilor în teritoriile controlate
Ghidul turistic a fost publicat într-o încercare de rebranduire a Statului Islamic

Gruparea ISIS lansează o campanie pentru atragerea turiștilor în teritoriile controlate

ISIS a publicat recent o broșură bizară, prezentată de Daily Mail, care cuprinde fotografii cu jihadiști care se bucură de o zi liniștită la plajă, înoată într-o piscină de dimensiuni olimpice, recoltează miere sau joacă rolul unor ciobani autentici.

Potrivit sursei, ISIS invită oamenii din toate colțurile lumii să vină și ei în Mosul, dar nu ca să ia arma în mână și să se alăture cauzei lor, ci ca să petreacă câteva zile obișnuite bucurându-se de soarele irakian, cu un cocktail (nu Molotov) în mână.

Una dintre cele mai ironice imagini este aceea care înfățișează orașul Raqqa, din nordul Irakului, prezentat ca o destinație turistică de vis ce oferă un peisaj paradisiac cu apusul soarelului deasupra râului Eufrat. Departe de adevăr, Raqqa arată mai mult ca o reprezentare a iadului, acesta fiind recent distrus de luptele intense provocate de jihadiști.

În ciuda normalității relative prezentate de Statul Islamic, sunt și imagini care nu se dezic de la linia cu care acesta ne-a obișnuit. Pereții sunt zugrăviți cu avertismente și pedepse dure pentru cei care nu respectă reguli stricte care interzic, de exemplu, rugăciunea sau înjurăturile atunci când te afli în apă. Femeile nu au voie să intre în apă, iar bărbații sunt obligați să poarte pantaloni scurți și tricou chiar și atunci când înoată. Piscinele nu au fost folosite întotdeauna pentru acest scop. ISIS a publicat de asemenea, la începutul acestui an, imagini în care oameni aflați în cuști erau scufundați în apă și înecați.

Ghidul turistic a fost publicat într-o încercare de rebranduire a Statului Islamic. Cu câteva săptămâni în urmă, au apărut imagini dintr-un mall pentru a-i convinge pe musulmanii britanici să vină în Mosul. The Nineveh, un hotel de cinci stele aflat lângă râul Tigru a fost de asemenea redeschis. Deși au luptat cu greu pentru controlul acestor teritorii, jihadiștii pleacă totuși în alte țări. Luna trecută, un jihadist a postat online o poză în care se afla pe o plajă plină de turiști din Turcia. Fotografia a ridicat temeri că vor urma alte atacuri teroriste precum cel din Tunisia.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unei vacanțe într-un loc exotic, aventuros și în care surprizele vă așteaptă la tot pasul, atunci propunerea Statului Islamic pentru o săptămână în Irak poate fi alegerea potrivită.

 

Despre Marina Isabella Pirnea

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *