Home / Politica si... / Conflict / SUA învinuiește atât Israelul, cât și Palestina, pentru eșecul negocierilor de pace în Orientul Mijlociu

SUA învinuiește atât Israelul, cât și Palestina, pentru eșecul negocierilor de pace în Orientul Mijlociu

Atât liderii palestinieni cât și cei israelieni au fost reticenţi în acceptarea unui comporomis pentru a ajunge la un acord de pace, a declarat un oficial din partea Statelor Unite, dând vina pe negociatorii din ambele țări pentru eșecul negocierilor, informează Reuters.

Evaluând rezultatul efortului realizat de Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, de a media conflictul dintre Israel și Palestina, trimisul special al administrației americane, Martin Indyk, a subliniat lipsa de cooperare din partea celor două țări vecine.

„Una din problemele care s-a accentuat în ultimele nouă luni a fost aceea că partidele politice nu vor să accepte compromisuri majore pentru a ajunge la pace, deși au aratat fexibilitate în timpul negocierilor”, a afirmat Indyk. „Oficialii palestinieni sunt avantajați în semnarea convențiilor și în apelarea la sprijinul instituțiilor internaționale în încercarea de a-și revendica drepturile, un proces în care nu este loc de compromisuri”, a adăugat oficialul.

În data de 24 aprilie, Israelul a suspendat negocierile după ce președintele palestinian Mahmoud Abbas a semnat un pact neașteptat cu unul dintre grupurile islamiste rivale Hamas, pas ce a sfidat suportul oferit de SUA în timpul negocierilor.

Principalele probleme dezbătute în cadrul întâlnirilor se referă la granițe, securitate, soarta refugiaților palestinieni și statutul politic al Ierusalimului.

Despre Cristina Merticaru

Vezi și

Primul an al administrației Biden: între realizări și promisiuni neîndeplinite

Material realizat de Loredana Florescu Președintele american Joe Biden a încheiat un an de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *