Home / GeopoliticALL / Asia-Pacific / Insulele Marshall cheamă în judecată la Haga puterile nucleare ale lumii

Insulele Marshall cheamă în judecată la Haga puterile nucleare ale lumii

Statul insular a acţionat în justiţie la Curtea Internaţională din Haga nouă state posesoare de arme nucleare pentru încălcarea obligărilor legale de dezarmare, conform The Guardian.

În nouă procese separate, Republica Insulele Marshall acuză cele nouă state de crime împotriva umanităţi provocate din cauza repetatelor teste nucleare efectuate între 1946 şi 1958.

Micul lanţ insular a fost folosit în această perioadă ca loc de testare al armelor nucleare în 67 de ocazii, incluzând bomba “Bravo shot”, cu o putere echivalentă a 100 de bombe similare cu cea folosită în Hiroşima.

Republica insulară a acţionat în instanţă cele cinci state recunoscute în tratatul de non-prolifeare a armelor nucleare (SUA, Rusia, Franţa, Marea Britanie, China), trei puteri nucleare declarate (Pakistan, India şi Coreea de Nord) şi Israelul.

Acţiunea micului stat din Oceanul Pacific doreşte să atragă atenţia asupra acţiunilor de modernizare a programelor nucleare efectuate de către statele posesoare de arme nucleare.

Despre Traian Ionescu

Vezi și

Breaking News: Atac armat la o stație de metrou din New York

Un atac armat a avut loc la o stație de metrou din Brooklyn, New York, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *