Home / GeopoliticALL / Europa / Ministrul de Externe al Germaniei atrage atenţia asupra “revenirii retoricii naţionaliste” în UE

Ministrul de Externe al Germaniei atrage atenţia asupra “revenirii retoricii naţionaliste” în UE

Pierderea încrederii în Uniunea Europeană reprezintă un „mare pericol”, în contextul în care reîntoarcerea spre o „politica naționalistă” reprezintă o critică la adresa Uniunii, a afirmat ministrul german al Externelor, Frank-Walter Steinmeier, potrivit The Guardian.

Declarația lui Steinmeier, actual membru al cabinetului Angelei Merkel, vine după ce David Cameron a pus la îndoială politicile UE după ce a fost avertizat de cu privire la respectarea îndatoririlor de țară membră în legatură cu reinstituirea restricțiilor de muncă pentru emigranții romani și bulgari până în 2018.

Steinmeier a afrimat ca numărul emigranților din Romania și Bulgaria s-a menținut la un nivel constant după ce restricțiile au fost ridicate pe 1 ianuarile 2014, la aniversarea a 7 ani de aderență a celor două țări la UE, din 2007. Pe de altă parte, Mark Reckless, membru al conservatorilor britanici, este de părere că amendamentul rebel a fost introdus tocmai pentru a fi în discordanță cu UE și de a continua procesul început de Marea Britanie de a ieși din Uniune. „Consider că Marea Britanie s-ar descurca mai bine ca o țară independentă din punct de vedere politic și economic”, a declarat Reckless.

Pe de altă parte, într-un articol din The Guardian, ministrul german reamintește criticilor ca Uniunea a găsit o metodă de a rezolva conflictele într-un mod pașnic, prin negocieri. „Este momentul să ne amintim că Uniunea Europeană este o realizare a civilizației contemporane, în care statele membre, odată despărțite de conflicte, pot pune capăt conflictelor acum prin mijloace pașnice”.

Despre Cristina Merticaru

Vezi și

Conflictul din Ucraina intră în cea de-a treia zi de confruntări

Ziua de 25 februarie 2022, cunoscută și drept a doua zi de la invadarea teritoriului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *