Home / Politica si... / Criza / GALERIE FOTO Proteste ale românilor de la Paris împotriva guvernului de la București – ”Diaspora solidară cu românii din țară”
Zeci de protestatari au manifestat miercuri seara în fața ambasadei României de la Paris și au scandat împotriva guvernului PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, dar și împotriva președintelui PSD, Liviu Dragnea. Foto: ALLA TOFAN/PoliticALL

GALERIE FOTO Proteste ale românilor de la Paris împotriva guvernului de la București – ”Diaspora solidară cu românii din țară”

Diaspora de la Paris se arată solidară cu românii din țară. Aproape o sută de români au ieșit miercuri seara în fața Ambasadei de la Paris protestând față de deciziile luate de Guvernul Grindeanu cu privire la modificarea și completarea Codurilor penale, la grațierea unor pedepse, și la măsuri educative privative de libertate.

Mulțimea a scandat ”Jos Guvernul”, ”Jos corupții”, afișând mesaje tipărite pentru a fi transmise politicienilor. Printre participanți a fost prezent și Alexandru Herlea, fostul ministru al Integrării Europene și presedintele asociatiei ”La Maison Roumaine” de la Paris. Prin prezența sa, reprezentantul diasporei cere reînnoirea clasei politice cu politicieni tineri și incoruptibili.

Studenții români de la Paris transmit mult curaj celor de țară și le cer românilor de acasă să nu rămână spectatori în aceste momente, pentru a avea speranța să se reîntoarca în România. Organizatorii au anunțat totodată un protest de amploare la Paris, duminică, pe 5 februarie.

 

Puteți vedea mai jos o galerie foto realizată de la fața locului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre Alla Tofan

Vezi și

Taiwan – importanța strategică a unui teritoriu insular nerecunoscut global

Conflictul început de liderii Rusiei în Ucraina a determinat analiștii politici să își îndrepte atenția, …