Home / CulturALL / “Franța-Germania. Relansarea motorului Europei” – o conferință susținută de fostul ambasador al Franței în România, Philippe Gustin, la Villa Noël, pe 24 martie

“Franța-Germania. Relansarea motorului Europei” – o conferință susținută de fostul ambasador al Franței în România, Philippe Gustin, la Villa Noël, pe 24 martie

Material realizat de Alexandra Iordache

CEREFREA Villa Noël și Facultatea de Științe Politice a Universității București vă invită joi, 24 martie 2016, la orele 18, la Villa  (Strada Emile Zola, nr. 6, București) la conferința-dezbatere susținută de d-nul Philippe GUSTIN, co-autor al volumului « France-Allemagne. Relancer le moteur de l’Europe », și moderată de Silvia MARTON (FSPUB). Titular al unui doctorat în istorie socială (1991), Philippe Gustin trece concursul de admitere la Ecole nationale d’administration după un sejur la Viena, unde exercită funcția de atașat cultural pe lângă Ambasada Franței în Austria.

După ce ocupă funcții în diferite ministere din Franța, devine ambasadorul Franței în România între 2012 și 2014 și actualmente este directorul de cabinet al Președintelui și directorul general de servicii al departamentului Eure.

Prietenia dintre Franța și Germania nu a fost întotdeauna un lucru evident. Parteneriatul franco-german nu a fost expresia unei atracții irezistibile și reciproce spontane ci o necesitate și o alegere rațională.

Astăzi, “cuplul franco-german” este un element fundamental al Uniunii Europene, în sensul că este, și a fost întotdeauna, o forță motrice în Europa. Dacă detractorii săi îi reproșează faptul de a nu mai fi adaptat la modernitate și de a crea atâtea probleme câte nu pretinde a rezolva, este pentru că într-adevăr Europa lărgită se află în criză și este prada incertitudinilor.

Dar cel mai rău lucru nu poate fi fatal dacă responsabilii francezi și germani vor ști să se arate politici, mai mult decât politicieni. Această încercare dorește să reafirme necesitatea unei legături strânse între poporul francez și cel german în beneficiul unei Europe prospere și în pace.

Pentru mai multe detalii : http://www.villanoel.ro/evenimente-det/vrs/IDev/212

Despre PoliticALL

Vezi și

Algoritmul discriminării: Cum au contribuit platformele de socializare la propagarea urii față de minoritatea Rohingya

Material realizat de Delia Afilipoaie În luna septembrie a anului 2022, Amnesty International a publicat …