Home / GeopoliticALL / Europa / VIDEO: Atentate cu bombă la aeroportul Zaventem și metroul din Bruxelles, în apropierea instituțiilor Europene. UPDATE: Bilanțul morților – cel puțin 31 de morți și circa 230 de răniți!
Fumul iese dintr-una din clădirile aeroportului din Bruxelles după două explozii care au avut loc la terminalul plecări în dimineața de 22 martie

VIDEO: Atentate cu bombă la aeroportul Zaventem și metroul din Bruxelles, în apropierea instituțiilor Europene. UPDATE: Bilanțul morților – cel puțin 31 de morți și circa 230 de răniți!


Două explozii puternice au avut loc în dimineața de marți la aeroportul Zaventem din Bruxelles, cauza acestora nefiind clară, anunță mai multe site-uri de știri care descriu că în urma deflagrațiilor a pornit și un incendiu. Alte explozii au avut loc la metroul din Bruxelles, la stațiile Maalbeek și Schuman, aflate în apropierea sediilor Comisiei Europene și a Consiliului Europei. Bilanțul victimelor comunicat de autorități indică 20 de morți și 130 de răniți în exploziile de la metrou, în timp ce deflagrațiile de la aeroportul din capitala Belgiei au provocat moartea a 11 persoane și rănirea altor 100, potrivit The Guardian.

Bruxelles metrou Maalbek explozieAeroportul a fost evacuat, iar pasagerii care urmau să se îmbarce au fost evacuați din terminalul de plecări. Traficul la metrou și al tuturor mijloacelor de transport public a fost de asemenea suspendat după explozia care a avut loc în apropiere de sediul instituțiilor europene. Personalul care lucrează în sediul Comisiei Europene a fost îndemnat să rămână în clădire.

Autoritățile au închis muzeele din oraș și le cer cetățenilor să nu mai circule prin oraș. Un jurnalist BBC susține că au existat atacuri la cel puțin 4 stații de metrou, dintre care două aflate în apropierea instituțiilor europene – Maalbeek și Schuman.

Călătorii dintr-un tren de metrou sunt evacuați în tunel, între stațiile Maalbeek și Schuman. Foto: Le Soir
Călătorii dintr-un tren de metrou sunt evacuați în tunel, între stațiile Maalbeek și Schuman. Foto: Le Soir

Imaginile de pe rețelele de socializare arată geamuri sparte la una dintre clădirile din cadrul aeroportului și fum care iese din aceasta. Exploziile au loc la terminalul plecări, în apropierea ghișeului companiei American Airlines. Traficul feroviar pe ruta spre aeroport a fost suspendat, în timp ce toate decolările de pe aeroport au fost suspendate. Toate aeronavele care urmau să aterizeze pe aeroportul din Bruxelles au fost redirecționate către alte aeroporturi.

 

Bruxelles atentat TwitterValul de atentate survine la 4 zile de la prinderea lui Salah Abdeslam, principalul organizator al atentatelor de la Paris, din 13 noiembrie și la puțin timp după ce autoritățile au anunțat că au obținut de la acesta informații privind orchestrarea altor atentate pe teritoriul Europei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre Adrian Călugăru

Vezi și

Conflictul din Ucraina intră în cea de-a treia zi de confruntări

Ziua de 25 februarie 2022, cunoscută și drept a doua zi de la invadarea teritoriului …