Home / Politica si... / Drepturi / Un cuplu maltez lansează o campanie independentă pentru salvarea emigranților naufragiați din Marea Mediterană

Un cuplu maltez lansează o campanie independentă pentru salvarea emigranților naufragiați din Marea Mediterană

Regina Catrambone, o femeie de afaceri din Malta și sotul său de origine americană sunt în ultimele stagii ale pregătirii primei misiuni de căutare și salvare refugiaților care folosesc rutele maritime din Marea Mediterană, informează The Guardian.

Catrambone a declarat că această campanie va fi lansată la începutul lunii viitoare. Se vor utiliza drone și o barcă folosită în trecut pentru misiuni de căutare și salvare în Statele Unite.

Rededumită Pheonix 1, ambarcațiunea a fost echipată cu sisteme de navigație moderne și două bărci de salvare. „Viețile acestor oameni sunt într-un pericol iminent, iar noi vrem să-i salvăm de la moarte”, a declarat Catrambone.

În cadrul pregătirilor pentru misiunea-pionier a fost implicat și un veteran al forțelor armate malteze care va fi coordonatorul operațiunilor. În prezent, echipa așteaptă să li se livreze două drone Schiebel S-100 care îi vor ajuta să localizeze victimele și să le evalueze starea înainte să ajungă echipa convențională de salvare.

Numărul solicitanților de azil și ale altor emigranți a ajuns la cifre fără precedent anul acesta. Peste 65.000 de persoane au ajuns în Italia și Malta. La începutul acestei săptămâni, forțele navale italiene au delcarat că, în urma acțiunilor de salvare desfășurate în ultimele trei zile, peste 1,700 de emigranți au fost recuperați, iar o persoană a fost găsită moartă pe o plută pe jumatate scufundată.

Numărul morților este necunoscut, dar organizațiile umanitare estimează că șansele de a deceda în timpul traversării Marii Mediterane din Libia sau Tunisia depășesc 40%. Catrambone și soțul său plănuiesc ca, pe parcurs ce proiectul se va devolta, să declanșeze o campanie de strangere de fonduri, chiar și prin intermeniul rețelelor virtuale.

 

Despre Cristina Merticaru

Vezi și

Conflictul din Ucraina intră în cea de-a treia zi de confruntări

Ziua de 25 februarie 2022, cunoscută și drept a doua zi de la invadarea teritoriului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *